Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Den enda smoothie jag inte gillar

Grön smoothie med ärtor, spenat och äpple

Du gröna smoothie, jag har försökt med dig så många gånger nu, men jag får aldrig till det. Ett par gånger av alla när jag har smakat på dig så har du smakat okej. De gångerna tror jag att det är smaken av ingefära som har tagit över lagom mycket för att det ska vara gott. Men alla de andra gångerna, när smaken av ingefära har varit för svag, då har jag tyvärr inte gillat dig…

Det är konstigt egentligen. Jag gillar vardera smak och ingrediens som jag har i min gröna smoothie för sig. Men i kombination blir det inte bra. I alla fall inte för mig och mina smaklökar.

Grön smoothie med ärtor, spenat och äpple

I helgen gjorde jag ett nytt försök med grön smoothie. Jag ville testa den nya havreyoghurten Yogoat och mixade den med bladspenat, gröna ärtor, grönt äpple, några basilikablad och saften från en citron. Jag smakade av, tillsatte mer Yogoat, smakade av igen, men det blev inte bra. Och inte tyckte barnen att det var gott heller.

Grön smoothie med ärtor, spenat och äpple Grön smoothie med ärtor, spenat och äpple

Jag borde såklart att rivit ner lite färsk ingefära också. Vi hade ingefära hemma och den låg i fruktkorgen framför näsan på mig, men jag glömde bort att använda den. Kanske att det hade smakat bättre med den, kanske inte. Jag hade nog kunnat få i mig ett glas i alla fall. Nu blev det bara några klunkar.

Grön smoothie med ärtor, spenat och äpple

Jag älskar färgerna och jag älskar tanken på att starta dagen med en grön smoothie. Liksom kicka igång kroppen med något som är galet nyttigt och fullproppat med näring. Men för att jag ska kunna göra det måste det smaka gott och det gjorde inte denna gröna smoothie. Om du har tips på hur jag kan göra min gröna smoothie god får du gärna höra av dig!!!

Grön smoothie med ärtor, spenat och äpple Grön smoothie med ärtor, spenat och äpple

Barnen var med och mixade. De var nyfikna på att smaka, men ingen av dem gillade den. Och jag förstår dem.

De fick varsitt halvt grönt äpple att äta tillsammans med frukostgröten istället. Och det är nog så vi får göra fortsättningsvis. Vi får äta äpplena, spenaten, ärtorna och havreyoghurten separerade från varandra. Det blir mycket godare så!

Grön smoothie med ärtor, spenat och äpple

Vem är du, är du en sådan som älskar grön smoothie eller har du svårt för det som jag?

8 kommentarer

 1. skrattar o tänker att jag gillar folk som inte luras….. fantastiska bilder o sugen blir man ju… hemma gör vi med hallon eller blåbär o lurar i oss gröna saker i dem, grönkål tex.. Men sen är jag ju inget fan av ingefära, tycker det är nästan hemskt till allt utan sushi…

 2. Den här blir grön trots gult inslag och är i min mening supergod 🙂 Skulle kunna tänka mig att slänga i lite grönt äpple också.

  1 portion

  1 dl fryst mango
  1 kiwi
  En näve bladspenat
  Späd med vatten till önskad konsistens

 3. Banan och avocado gör det krämigt. och banan sött såklart. Testa även vaniljpulver! Titta på Green Kitchen Stories, de har bra inspiration. prova igen 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons