Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Påskafton 2017

Påskafton 2017

Vår Påskafton firades hemma hos oss tillsammans med våra familjer. Lilla Smilla hade lite feber och var hängig, men kämpade på ändå och var med under dagen. Jag fick hjälp av syster i köket och vi dukades fram till en riktigt god påsklunch. Det var egentligen inget som stack ut på påskbordet utan vi satsade på det traditionella och det vi visste att alla skulle gilla. Och gott var det!

mat på Påskafton 2017

Ägghalvor är ett måste på påskbordet. Jag pimpade dem med majonäs, röd rom, räkor och en liten dillkvist.

mat på Påskafton 2017

Som ni redan vet älskar jag lax så det hade vi såklart mycket av.

mat på Påskafton 2017Jag hade också gjort en färgglad sallad. Syster stod för dressingen, gjord på pressad citron, olivolja och honung, och resultatet blev mycket bra.
mat på Påskafton 2017

Salladen bestod av bladspenat, gul paprika, tomat, sockerärtor som jag lät sjuda som hastigast samt rädisor.

mat på Påskafton 2017

Hade egentligen tänkt toppa salladen med sparris också, men så kom jag på att det ju är galet gott med stekt sparris tillsammans med riven parmesan så det fick det bli istället.

mat på Påskafton 2017

Det var syster som fixade sparrisen med parmesan. Och alla citroner hade vi nytta av till salladsdressingen samt som tillbehör till laxen.

mat på Påskafton 2017

Min påsktallrik. Ägg, lax, mina egna köttbullar och grönsaker – mer än så behövs inte för att jag ska allt jag behöver till påsk!

påskliljor på Påskafton 2017

Vi åt och hade det bra. Barnen fick hur många påskägg som helst och hade fullt upp med att leta efter dem samt testa sina nya spel och pussel.

cheesecake med jordgubbar

En stund senare fikade vi min goda cheesecake med jordgubbar. Receptet kommer från den tyska kvinna som var fru i huset när jag var au pair i Tyskland. Det är alltså nästan 20 år sedan jag bodde och jobbade där, men jag bär fortfarande med mig ett gäng recept från den tiden. Ni ska få detta härliga cheesecake-recept inom kort – jag lovar!

Hoppas att ni hade en fin Påskafton och att er Påskdag blir fin! ♥

2 kommentarer

  1. Vilket gottebord av mat 🙂
    Här hade vi grillpremiär i regn och 4 grader 🙁 och rabarberpaj (även där premiär) till efterrätt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons