Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Rainbow smoothie

Rainbow smoothie

Ni minns kanske att jag skrev ett inlägg härom dagen om min utmattande helg? Den tog en del på krafterna, minst sagt, men den var också fylld av fina, härliga och mysiga stunder. En av de stunderna var i söndags kväll när jag och barnen gjorde regnbågssmoothies till middag. Vi fick inte med hela färgspektrat från regnbågen, men väl tre färger och resultatet blev både gott och fint.

Rainbow smoothie

Att göra smoothies tillsammans med sina barn är verkligen ett hett tips. De flesta barn tycker att det är jätte spännande att få vara med och välja vad som ska vara i smoothien, trycka på knappen och se hur allt mixas till en fin färg. Mina barn bråkade såklart lite om vem som skulle få trycka på knappen, men jag lyckades få dem att komma överens om att de skulle få trycka varannan gång och eftersom det var tre olika sorters smoothies vi gjorde så fanns det många tillfällen till att trycka.

Vi valde färgerna gult, rosa och lila till våra regnbågssmoothies. I alla tre smoothies hade vi kvarg och mandelmjölk som bas, men det går såklart att byta ut mot annan mjölk och/eller yoghurt. Här kommer receptet på de tre olika smoothies vi gjorde.

Rainbow smoothie

Regnbågssmoothie – recept

Gul smoothie

 • två rejäla nävar fryst mango, ananas och papaya
 • en fryst banan
 • 1 dl naturell kvarg
 • 1-2 dl mandelmjölk
 • 1 tsk baobabpulver

Rosa smoothie

 • två rejäla nävar frysta hallon
 • en fryst banan
 • 1 dl naturell kvarg
 • 1-2 dl mandelmjölk
 • saften från en halv citron
 • en nypa vaniljpulver

Lila smoothie

 • två nävar frysta björnbär
 • en fryst banan
 • 1 dl naturell kvarg
 • 1-2 dl mandelmjölk
 • 1 msk blåbärspulver
 • en nypa vaniljpulver

De frysta bären och frukten lät jag ligga framme en liten stund innan vi började mixa. I övrigt var det bara att slänga ner allt i smoothien och mixa. Vi började med att göra den guld, sedan den rosa och sist den lila smoothien. Då kunde vi använda samma mixer hela tiden utan att de färgade av sig på varandra.

Rainbow smoothie Rainbow smoothie

Dessa ljuvliga smoothies tillsammans med smörgåsar blev alltså vår middag i söndags. Barnen sörplade glatt i sina sugrör och eftersom mannen inte var hemma var Wilmer snabb att ta för sig av två smoothies.

Vilket barn gillar inte att få dricka något med så här fina färger? Och på köpet får barnet en massa bra näring i sig. Så bra!

5 kommentarer

 1. tja inte om man är 13,5 o väldigt trotsig!! o tror att man kan leva på mackor o flingor o att all mat är äcklig, förutom typ 3 rätter… Grrrr…… Att han har ont i huvudet o mår illa nästan varje dag, tja inte beror det på hans kost enl honom… <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons