Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

TIC. – dag 2 med workshops

morgonlopning-dimma-4

I lördags morse kände jag ett starkt behov av att ge mig ut och springa. I och med konferens och bilkörning till och från den på fredagen hade jag suttit still nästan hela den dagen och jag visste att lördagen skulle bli likadan. Att få komma ut i den tidiga lördag morgonen och springa i dimma var både magiskt och välbehövligt!

The Influencer Convention pågick ju under två dagar där första dagen bestod av föreläsningar och paneldiskussioner och andra dagen var med fokus på workshops. Under dag 2, på lördagen, hade jag med mig en mini influencer i form av Smilla. Hon höll sig sysselsatt med olika pussel på IPaden medan jag satt med i workshops och tog in lite nytt, lite gammalt och fick en hel del inspiration. Här får du bilder från dag 2 på TIC 2017!

the Influencer Convention 2017

Under förmiddagen pågick en WordPress workshop där det snackades mycket HTML och PHP. Det förstnämnda hade jag redan lite koll på så det var framför allt PHP-snacket, det som har med designen och utseendet på bloggen att göra, som var givande för mig.

the Influencer Convention 2017

I pauserna passade jag och Smilla på att se oss om i det stora hotellet. Grand hotell i Saltsjöbaden liknar ett slott och det finns många fina salonger och rum att gå runt i där. Dock är renoveringsbehovet stort och hotellet står inför en stor restaurering.

När det var dags för lunch var Smilla snabb på att ta sig ner för trapporna till matsalen.

 

the Influencer Convention 2017 the Influencer Convention 2017

the Influencer Convention 2017

Vi var inte fullt lika många på konferensen denna dag som dagen innan och fick plats i en lite mindre del av matsalen, men vi alla fyllda ändå ett stort antal långbord och mindre runda bord.the Influencer Convention 2017

Maten var lika vegansk och god som dagen innan. Älskar att kunna fylla tallriken med alla dessa fina färger och kompletterade med surdegsbröd för att bli ordentligt mätt.

the Influencer Convention 2017

Samtalsämnet vid vårt bord var SEO, något jag ju gärna pratar om!

the Influencer Convention 2017

Sedan gick jag och Smilla ut en stund för att få frisk luft och lite rörelse.

the Influencer Convention 2017 the Influencer Convention 2017

Jag njöt av de vackra vyerna nere vid vattnet…

the Influencer Convention 2017

… och Smilla tyckte att det var skoj att plaska i vattenpölarna.

the Influencer Convention 2017 the Influencer Convention 2017

Efter lunchpausen var det dags för en matstyling workshop med Maria. Alltså, jag fullkomligt älskar hennes blogg, bilder och kokbok. Hon har en förmåga att berätta en historia med sina bilder och jag blir alltid berörd på ett positivt och härligt sätt när jag går in på hennes blogg. Det var också just detta med historieberättandet i matfotografering som hon berörde mycket i sin workshop.

the Influencer Convention 2017 Maria fotar ju inte bara mat utan hos henne hittar man också mycket vackra bilder på natur, djur och hennes stuga på landet.

Jag fick med mig många konkreta tips om fotografering och hur man kan jobba med storytelling.

the Influencer Convention 2017

När Maria pratat klart var det dags för deltagarna att skapa egna matfoton. Jag och Smilla hängde mest i kulisserna då, men kollade in flera snygga alster som de andra lyckades med.

Dagens sista workshop var med Mikael Rosén som pratade om hur man kan paketera sitt erbjudande och lyckas med sin marknadsföring och försäljning. Det jag tog med mig därifrån var framför allt att jag vill tydliggöra min egna positionering ännu bättre samt skapa ett ännu mer konkret erbjudande för min målgrupp.

Som jag tidigare skrivit var The Influencer Convention en riktig energiboost och en härlig inspirationshelg, som jag kommer ha glädje av ett bra tag framåt. Läs här om första dagen utifall du missat det.

Lämna en kommentar

Annons
Annons