Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En trädgård som sakta vaknar upp

trädgården i maj

En av de bästa sakerna med den här tiden på året är att trädgården sakta vaknar till liv igen. Jag älskar att gå runt på vår tomt och titta i odlingslanden och rabatterna efter knoppar och allt nytt som kommer upp efter den långa vintern.

I helgen som var spenderade vi en del tid i trädgården. Vi grävde, gödslade och gjorde i ordning inför det nya vi ska så och plantera i år. Vitsipporna vid skogsbrynet lyser upp fint nu och många av våra egensådda lökar och andra växter börjar komma upp allt mer.

trädgården i maj trädgården i maj

Några av blommorna i våra rabatter har tagit sig riktigt bra, men jag gissar att de inte är jätte nöjda med de kalla frostnätter vi har haft den senaste veckan.

trädgården i maj

Barnens jordgubbsplantor är gröna och fina och ger oss löfte om en härlig jordgubbsskörd senare i sommar.

trädgården i maj trädgården i maj

Jag passade på att plantera min lilla Pineberry i en kruka ute i odlingshörnan. Denna bärsort har samma föräldrar som jordgubben och samma namn som mitt jobb. Tydligen är det bäst att plantera Pineberry “White Dream” tillsammans med andra jordgubbar för att de då pollinerar varandra. Så jag får ta och göra det!

basilika basilika

Eftersom det fortfarande är så pass kallt på nätterna väntar vi lite med att så morötter och annat vi tänkt så ute i odlingslanden. Och de fina små basilikorna som vi har försått inne och nu växt sig ganska så stora väntar vi också lite med att plantera ut. Men med tanke på hur fina de små basilikaplantorna är i vårt fönster ser det ut att bli rikligt med basilika i vår odling i sommar!

Lämna en kommentar

Annons
Annons