Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

När energin är låg

skona-maj

När jag hade hämtat barnen från förskolan igår gick luften ur mig och all energi var som bortblåst. Jag vet egentligen inte varför. Solen sken, det var årets första sommardag, det var fredag och helgen låg framför oss. Kanske var det just därför, att jag kopplade av och tröttheten kom av det. Jag låg på minus i sömn och när Smilla började krångla när vi skulle gå så fanns där ingen ork kvar.

Inspiration-Karin

Jag tycker synd om min syster och pappa eftersom det var med dem vi spenderade några timmar igår kväll. Syster fixade middag, barnen lekte på morfars trädgård och jag var trött och osocial. Men samtidigt som jag kände mig trött och tråkig så visste jag att det var okej. Man kan inte alltid vara på topp. Ibland får mana helt enkelt se till att ladda sina batterier på bästa sätt.

Det  blev en tidig kväll igår. Jag lade mig strax efter barnen och det var så skönt. Nattens sömn gjorde gott och jag känner mig idag lite som en ny människa. Jag tänker ändå vara lite varsam idag och ta det lilla lugna för säkerhets skull. Utöver att vara med barnen ska jag göra sådant som jag mår bra av och samtidigt dra ner på alla krav.

Saker jag gör för att tanka energi:

  • Skrotar runt hemma, antingen inne i myskläder eller ute i trädgården. Älskar att plocka och fixa, vattna blommor och rensa ogräs. Det är rofyllt och skönt!
  • Tar en långsam promenad
  • Fotar
  • Plockar blommor
  • Läser en bok
  • Vilar på soffan
  • Bläddrar i gamla fotoalbum

Vad gör du för att tanka energi?

2 kommentarer

  1. Usch det är så jobbigt när all energi är borta, vet precis hur det är! Jag laddar nog energi som du gör, går och lullar här hemma i myskläder. Plockar lite här och där, inga större projekt.
    Hoppas att du får en fin helg! Kram

Lämna en kommentar

Annons
Annons