Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Våra basilikaplantor

Basilikaplantor i odlingslandet

Minns ni inlägget från april när jag skrev om hur jag precis hade frösått basilika inomhus? Dessa små frön har sedan dess växt och växt och är nu så pass stora (plus att vädret nu är varmt nog) så för några veckor sedan fick de flytta ut i trädgården. Där förgyller de nu vår odlingshörna och vittnar om många goda måltider med basilikapesto i sommar.

basilikaplantor

Innan jag planterade ut dem hade de hunnit växa till sig så här pass mycket. Det blev ganska många veckor för dem inomhus och jag hann plantera om dem till större krukor vid ett par tillfällen. De fick vatten ca varannan eller var tredje dag och jag stöttade upp dem med blompinnar för att de inte skulle sloka.

basilikaplantor

Några av basilikaplantorna fick vara i det lilla växthuset på fönsterbrädan och det var tydligt hur bra de trivdes med det.

basilikaplantor

Första helgen i juni tog jag alla innekrukorna med basilika och bar ut dem i trädgården. Då fanns det ingen risk för frostnätter längre och det var hög tid att låta dem växa vidare i större krukor utomhus istället.

Basilikaplantor i odlingslandet

Jag satte två till fyra basilikaplantor i vardera utekruka och stöttade återigen upp med blompinnar.

sax och snöre

Jag satte tre eller fyra blompinnar i vardera kruka och fäste sedan ett snöre runt pinnarna. På så vis kan plantorna växa rakt upp utan att sloka.

Basilikaplantor i odlingslandet Basilikaplantor i odlingslandet

Vår odlingshörna är just nu fylld med basilika i krukor och går man nära doftar det ljuvligt!

Basilikaplantor i odlingslandet

Jag ser verkligen fram emot många goda måltider med basilika i sommar. Förutom basilikapesto vill jag toppa tomatsallader med färsk basilika, äta den med mozarella och hacka ner den i såser och på omeletter. Mums!

basilikapesto gjord på egen basilika

Först basilikapeston för i år är redan gjord och den såg ut så här.

Mer om basilika:

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons