Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Fiskelycka i sommarkvällen

amazon

 

Sol hela dagen, födelsedagsfirande med tårta under blommande äppelträd, en kronprinsessa som höll tal, grillat till lunch i trädgården och en ljuvlig sommarkväll i Ulva Kvarn. Tänk vilken Nationaldag vi fick! Hoppas att ni också fick en fin dag!

Mer om tårtan, firandet under äppelträden och prinsessan vid ett senare tillfälle för nu vill jag berätta om den fina kväll vi hade igår när vi var vid Ulva Kvarn utanför Uppsala med den gamla Amazonen och testade vår fiskelycka. Eller rättare sagt, barnen testade sin fiskelycka.

fiske sommarkväll i Ulva Kvarn

Masken hade de grävt upp hemma i vår kompost och sedan var det pappan som hjälpte dem att få på den på krokarna.

fiske sommarkväll i Ulva Kvarn fiske sommarkväll i Ulva Kvarn fiske sommarkväll i Ulva Kvarn

Sedan satt de där på varsin sten i sommarkvällen och väntade på att få napp. Wilmer hade fullt fokus på sitt metspö medan Smilla kollade in lite andra saker under tiden.

Plötsligt högg till till i Smillas metspö och upp kom en liten fisk. Hon blev lite förskräckt, men verkade samtidigt tycka att det var spännande. Wilmer fick också napp, men den försvann lika snabbt ner i vattnet igen.

fiske sommarkväll i Ulva Kvarn

Det verkade inte som att det var så viktigt om de fick fisk eller inte. De tyckte att själva grejen att sitta där och meta var njutning nog och jag kan inte annat än att hålla med. För det var verkligen en fin kväll.

picnickorg

Efter fisket plockade vi fram picnickorgen och åt smörgåsar och frukt.

Ulva Kvarn

Det var många som kollade in vår bil och vi kollade in deras. Temat för kvällen på Ulva Kvarn var Volvo och det fanns många fina gamla Volvo-bilar där, men jag tycker faktiskt att vår var en av de finaste.

solnedgång

Medan solen gick ner bakom buskarna åt vi upp vår picnic och sedan puttrade vi hem i sommarkvällen, tacksamma för en fin Nationaldag.

Sommarkväll från bilen

Här kan ni läsa om en annan fin sommarkväll på samma plats och med samma bil fast för två år sedan.

Lämna en kommentar

Annons
Annons