Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Mitt livs tråkigaste midsommarafton

Karin Axelsson på midsommardagen

Hela veckan har jag varit förkyld och på midsommarafton eskalerade förkylningen rejält. Jag vaknade med ett dunkande huvud och en svag kropp. Somnade om, men mer sömn hjälpte inte för vid elva när jag äntligen tog mig upp ur sängen var jag fortfarande lika risig. Vi hade redan ställt in våra midsommarplaner pga att barnen var förkylda, men nu kunde vi inte ens åka till närmaste midsommarstången. Jag orkade inte ta mig längre än till köket och på sin höjd ut på tomten en sväng.

Det blev mitt livs tråkigaste midsommarafton hittills. En midsommarafton som jag spenderade i sängen och soffan med undantag för när vi åt någon av dagens måltider. Tack till mannen som höll ställningarna och fixade all mat under dagen!

Jag sov alltså i stort sett hela dagen och gick och lade mig tidigt på kvällen. När jag vaknade igår morse var jag som en helt ny människa. Sömnen hade gjort mig frisk! Så kändes det och igår på midsommardagen orkade jag vara igång på ett helt annat sätt. Istället för att bjuda på bilder från sängen och soffan på midsommarafton (för det har jag inga) så kommer här ett gäng bilder från vår midsommardag. För den var desto roligare!

Midsommarmat

Midsommarmat

Vi hade rester kvar från midsommaraftonen och det åt vi av till midsommardagens lunch. På min tallrik hittar ni gravad lax, inlagd sill, hemlagade köttbullar, färskpotatis, stuvad broccoli, gräddfil, dill, kokta grönsaker, tomat och sallad. Mums!

En stund efter lunch tog hela familjen cyklarna och cyklade iväg för att plocka blommor. Wilmer cyklade på bra med sin cykel och Smilla satt bak på min.

Häst i hästhage

Vi cyklade bort till hästhagen vid sjön och stannade till där.

Familjen vid hästhage

Familjen vid hästhage

Killarna gick nedåt sjön och tjejerna stannade vid hästhagen för att plocka blommor.

nyckelpiga och blommor

Vi hittade både smörblommor och nyckelpiga.

blommor i cykelkorg

Och fyllde hela cykelkorgen full med blommor innan vi cyklade hem igen.

barn med midsommarkrans

När vi kommit hem sprack det upp till sol. Jag band en blomsterkrans av blommorna som barnen fick. På så vis fick vi fira lite midsommar i efterhand.

Karin Axelsson på midsommardagen

Karin Axelsson på midsommardagen

Kransen var lite för liten för mig, men jag hade den en stund också.

Just nu är jag så tacksam över att vara frisk. Jag var i stort behov av en dag helt i lugn och ro uppenbarligen för nu är jag som ny igen. Tack och lov för det!

Njut av din söndag!

6 kommentarer

  1. Åh, så tråkigt att vara sjuk! Det spelar ingen roll vilken dag men det är extra tråkigt när det är en storhelg. Skönt att du var bättre dagen efter och fira lite i efterhand 🙂

  2. det är ju sååå typsikt.. att bli sjuk när man ska vara ledig med familjen o bara ha det gott.. men det är ju också kroppen funkar, när man slappnar av kommer det… Vi hade en lugn midsommar i vår sjöbod, men hoppade små grodorna för just då var himmeln ett niagarafall.. Familjen hade åkt upp tidigare i veckan så jag cyklade upp genom ett sverige landskap i sommarskrud… 5mil rakt in på måbra kontot.. Landsvägscykling är inte så illa trots allt!! 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons