Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

En sagolik frukost

Fil med granola och frukt

För någon vecka sedan fick jag hem ett bud med nyponsoppa och blåbärssoppa från Sagolika. De kalla sopporna uppskattades av barnen medan jag blev mer förtjust i tillbehören som följde med. Med i kassen fanns nämligen bland annat färsk mango, stora blåbär och glasburkar med handtag och lock så av detta gjorde jag mig en ljuvlig frukost härom morgonen.

Fil med granola och frukt

Jag skalade och skivade upp kiwi samt mango. De färska fruktbitarna lades jag ner i glasburken och sedan fyllde jag på med naturell fil. Sedan hällde jag på min favorit granola och toppade slutligen med mer bitar av mango och kiwi samt blåbär. Mums, det kallar jag en sagolik frukost!

Fil med granola och frukt

Medan jag mumsade på fil, frukt och granola så drack barnen av de kalla sopporna med glädje. Det är något med kall bärsoppa och barn – känns som att det alltid är en perfect match. Den här gången ville de ha soppan som den var, men annars kan jag tipsa om att göra chiapudding av den, som den här gången när jag gjorde en blåbärschia av blåbärssoppa och chiafrön.

Fil med granola och frukt Fil med granola och frukt

Eftersom glasburken har ett tillhörande lock skulle det ha fungerat lika bra att ha tagit med sig den på språng. Den typen av smidig frukost gillar jag!

Ha nu en ljuvlig torsdag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons