Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Cykling och bad

Cykling till en skog och en sjö

Det krävs egentligen inte så mycket för att barnen ska vara nöjda och därmed också vi. Att dra iväg till storstad (som igår när vi var i Lübeck) eller hitta på en mängd olika aktiviter gör oftast att de blir trötta och på dåligt humör, i alla fall stundtals under dagen. Men när vi gör som vi gjorde idag, att låta en cykeltur och en kortare sväng med bilen för att äta lunch vara dagens enda utflykter, är barnen hur nöjda som helst. Vår dag idag har därmed varit hur härlig som helst!

Cykling till en skog och en sjö

Efter sovmorgon och frukost satte vi oss på cyklarna för att utforska omgivningarna häromkring. Vi började med att cykla längs med cykelvägen och kom efter en stund in på en skogsstig. Den följde vi tills vi kom till den här platsen, precis intill en magiskt grön sjö.

Cykling till en skog och en sjö Vi stod och beundrade den en stund innan vi cyklade vidare. Så fint var det!

Cykling till en skog och en sjö

Sjön fanns sedan precis intill oss när vi cyklade vidare på skogsstigen. Det var nästan som att cykla i sjön och Smilla, som satt bakom mig, skrek åt mig att inte cykla ner i vattnet.

Cykling längs med vattnet

När vi kom ut ur skogen cyklade vi vidare längs med vägen och fick njuta av en del skog och sjö där också. Jag älskar landskapet här i norra Tyskland. Det är så fint!

Cykling i Tyskland

Wilmer är duktig på att cykla långt nu och menade att han skulle kunna orka att cykla hur långt som helst!

vildhallon

En bit längre fram fick mannen syn på vildhallon så vi stannade till där.

vildhallon

Wilmer plockade ett gäng. Både åt sig själv och sin syster.

plockning av blommor

Wilmer hade pratat i flera dagar om att han ville plocka blommor också. Så det stannade vi till och gjorde vid en blomsteräng.

blomsteräng blomsteräng

När vi stod där vid cykelvägen och plockade blommor funderade vi på om det är okej att göra det i Tyskland hur som helst. Här gäller ju inte allemansrätten som i Sverige. Hoppas att vi inte gjorde något tokigt!

Strax därefter var vi tillbaka från vår cykeltur, alla nöjda och glada. Vi åkte iväg på en kombinerad äta lunch- och handlatrip med bilen och när vi kom tillbaka på eftermiddagen sken solen och det var riktigt varmt.

strand och bad i Tyskland

Vi gick ner till stranden och för första gången i år badade alla i familjen Axelsson. Den känslan med årets första dopp är allt bra skön. Även fast årets första dopp visst först blev den 18 juli detta år!

4 kommentarer

  1. Låter som en superskönsemester..vi har startat vår i sjöboden i Dalsland med mkt sol o Vind..sitter just nu på en varm o solig altan med en kaffe o en resorb, 5km morgonlöpning är avklarad. Vi beger oss hem idag för att umgås med stora dottern ett par dagar o imorgon en tripp till Fredrikshamn.. fortsätt njut det ska jag!! ☀️

    1. Åh, vad härligt att ni har startat semestern så bra!
      Jag sitter i ungefär samma sits som du just nu; har just varit ute och sprungit och ska ta en kaffe i solen. Livet alltså!
      Ha det fortsatt härligt på semestern!

Lämna en kommentar

Annons
Annons