Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

En frukost jag längtat till

Havregrynsgröt med hallon och päron

Det finns mycket som är skönt med att vara hemma igen. Hur mysigt och trevligt vi än hade det på vår husvagnssemester så uppskattar jag nu att ha mer utrymme och möjlighet att göra mer saker inomhus. Jag uppskattar också vårt kök och möjligheterna till matlagning, som är ganska så mycket större än i husvagnen.

Frukostarna och övriga måltider i husvagnen var så enkla som möjligt och inte med så stor variation medan nu när vi är hemma kan bli hur avancerade och variationsrika som helst. Gröt har jag inte gjort en enda gång till frukost i husvagnen så det var jag sugen på att göra i morse. Tänk att vanlig kokt havregrynsgröt kan vara så gott!

Havregrynsgröt med hallon och päron

Wilmer plockade en påse med vildhallon i Lysekil precis innan vi åkte därifrån. Några av dem fick jag lov att ha med min gröt. Jag både kokade en näve med havregrynen och hade ett gäng som topping. Mums!

Havregrynsgröt med hallon och päron

Utöver det hade jag solrosfrön och kardemumma i gröten och päron samt jordnötssmör till.

Somliga tycker att gröt är godast på vintern, men jag tycker att det är lika gott året om. Vad tycker du?

Lämna en kommentar

Annons
Annons