Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Om varför jag ska springa sju dagar i rad

Karin framför havet i Lysekil

Jag får ibland för mig saker jag vill göra bara för att jag vill testa och tycker att det skulle vara en kul grej. Som nu när jag har bestämt mig för att jag ska springa sju dagar i rad. Varför det? Jo, mest för att jag aldrig har sprungit så många dagar i rad förut, men också för att det är så härligt att springa nu på sommaren och vill passa på att göra det så mycket som möjligt när jag ändå har semester.

Jag kom på den här idén i söndags och det var också då jag körde det första springpasset av sju. Nu när det är onsdag kväll har jag hunnit med fyra pass.

Jag ser mig egentligen inte som en löpare utan som en person som tränar mer allround och fokuserar på både kondition, styrka och balans. jag tror heller aldrig att jag kommer bli en renodlad löpare, en sådan som springer så gott som dagligen, som ofta är med på olika löparlopp och som gör några situps ibland för att en borde. Nej, jag vill fortsätta att träna varierat och allsidigt. Men just därför känns den här sju-dagars-utmaningen perfekt. Jag får gå in i löparbubblan på allvar för en gångs skull och jag får testa om kroppen klarar det.

Karin framför havet i Lysekil

Söndagens och måndagens pass skedde i Lysekil. Jag sprang på morgonen och avslutade nere vid stranden. Så härligt.

Stranden i Lejondal

De två senaste löparpassen har skett hemma, också på morgonen, varav ett av dem kombinerades med ett dopp i sjön. Så härligt!

Löpning sju dagar i rad – mitt upplägg:

  1. Löpning i Lysekil 7 km.
  2. Löpning i Lysekil 8 km. Avslutade med några upphopp på stranden.
  3. Löpning hemma; intervaller. Vanligt spring ca 3 km + 6 intervaller x 450 meter i maxfart
  4. Löpning till sjön och tillbaka, totalt 8 km.
  5. Imorgon kommer jag köra ett kombinerat löpnings- och styrkepass, bara för att få in lite styrka också.
  6. Tror att det blir 5 km löpning med maxfart!
  7. Gissningsvis avslutar jag de sju löparpassen med en längre distans. Kanske den längsta för i år?!!

Karin Axelsson Fitness & Hälsa

Lyckan i morse när jag hoppade i badet efter halva löpturen var total. Älskar att kombinera löpning med bad. Passa på och gör det mycket nu i sommar hörrni!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons