Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Gejsrar på Island

Geisrar på Island

Vi har kommit till det tredje inlägget om vår semester på Island. Vår första dag där var intensiv och efter att vi hade spenderat några timmar vandrandes i nationalparken Pingvellir åkte vi med bilen vidare till de mest välkända gejsrarna på Island.

Geisrar på Island

Vi inledde med att ta en matsäckspaus med utsikt över bergen. Det var kallt i luften, men vi hade lager-på-lager med underställ och annat så vi var rustade. Tänk vad smörgåsar med kaffe kan smaka gott när man äter dem utomhus efter att ha varit ute i naturen hela förmiddagen!

Geisrar på Island

Mätta i magen gick vi för att upptäcka gejsrarna. Det luktade starkt av svavel, vilket inte var så trevligt. Men i övrigt var det magiskt och ljuvligt vackert det som mötte oss.

Geisrar på Island Geisrar på Island

Det kom upp rök från marken vart än vi gick. Röken svepte över landskapet, som inte var likt något jag tidigare har sett.

Geisrar på Island Geisrar på Island

Vi kom fram till stora hål i marken där det rykte och sprutade om vartannat.

Geisrar på Island

Det var inte bara vi där utan platsen med alla dessa gejsrar faschinerade uppenbarligen många. Röken som syns bakom människorna tillhör den största gejsern Stokkur, som ungefär var tredje minut sprutade upp kokande vatten på ett mäktigt vis.

Geisrar på Island Geisrar på Island Geisrar på Island

Efter gejserns eruption var omgivningen fylld av rök och det var svårt att se något annat än det.

Geisrar på Island

När vi tittade ner i vissa av hålen i marken såg vi hur magiskt blått vattnet var i de heta källorna. Som små blå laguner.

Geisrar på Island

Det var verkligen en upplevelse att besöka platsen med alla dessa gejsrar där gejsern Stokkur var den största av dem. På sista bilden här ser du den spruta upp i bakgrunden.

Mer om vår resa på Island:

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons