Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Grillat är godast

Grillad kyckling med tillbehör

Eftersom helgen bjöd på så fint väder passade vi på att grilla både på lördagen och söndagen. För grillat är ju godast! Kanske en klyscha för vissa, men jag står verkligen bakom de orden. Tycker allt från grönsaker till fisk och kött blir godare när man grillar det, förutsatt att man marinerar det innan och sedan grillar det lagom länge.

Här ser ni bilder på lördagens goda grilltallrik. Kycklingen fick ligga i en marinad av soja, sambal oelek och olivolja ett par timmar innan och sedan grillade mannen dem precis lagom saftiga och goda. Vi slängde på ett par majskolvar på grillen också. Perfekta tillbehöret!

Grillad kyckling med tillbehör

Förutom majs smaskade vi på detta till vår grillade kyckling: ugnsrostade sötpotatisklyftor, ruccula, picklad rödlök, aioli och lime. Aiolin och den picklade rödlöken var kvar sedan den kick-off vi hade hemma hos mig tidigare i veckan. Älsk på de två tillbehören alltså och speciellt till grillat!

Recept på picklad rödlök hittar du här och recept på aioli hittar du här.

3 kommentarer

  1. Verkligen!!! Grillat är godast… Sitter här o är superhungrig.. Äter frukost på 9-fikat varje dag.. samma visa!! Gröt o ägg… 🙂

  2. Typ så ja!! borde jobba o råkar hela tiden googla upp dom mest fantastiska restaurangbilderna jag kan hitta från sth, MÅSTE ju ha hittat 2lunchställen o ett middagsställe haha, not.. Vi har bokat Grill på lördagskvällen, ska bli spännande! Men vi bor på hötorget o tänker går till Östermalms IP o hämta nummerlapparna på fredag.. så jag är rätt säker på att vi lär hitta mat nånstans.. asg..

Lämna en kommentar

Annons
Annons