Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Två hemmaträningspass med egen kroppsvikt

Masken träningsövning

Den här veckan är en typisk träningsvecka för mig på så vis att jag behöver förlägga tre av träningspassen hemma på morgonen innan barnen vaknar. För att jag ska få till träningen behöver jag som oftast köra 2-3 av veckans träningspass tidigt och på hemmaplan. Då är träningen avklarad innan jag väcker barnen och vi gör oss klara för förskola, fritids och jobb.

Måndag till onsdag denna vecka har jag lämnat barn och därmed tränat hemma på morgonen. Torsdag och fredag är det mannen som lämnar och jag kan vara mer fri med min träning. I det här inlägget vill jag dela med mig av två av veckans hemmaträningspass där båda har varit enbart med den egna kroppen som vikt. Båda passen är effektiva och om man håller ett bra tempo tar de max 30 minuter vardera. Det ena har fokus på överkropp medan det andra fokuserar på ben och rumpa.

Låt dig inspireras till hemmaträning!

Masken träningsövning

Rörlighetsövning hemmaträning

rorlighetsovning-5

Hemmaträningspass med egen kroppsvikt

Först några ord om uppvärmningen. Jag gillar att inleda mina styrkepass med ett gäng rörlighetsövningar. Bilderna visar några av den typen av övningar som jag gillar att göra:

Efter några minuter med rörlighetsövningar är det bara att köra!

Hemmaträning 30 minuter

Hemmaträningspass överkropp – egen kroppsvikt

 • Ryggresningar 12 x 3
 • Plankan 1 minut x 3
 • Armhävningar 10 x 3
 • Situps 10 x 3
 • Inch worm 10 x 3
 • Övning på handstående: Wall climb x 3

Redskap: Din egna kropp, eventuellt en matta att ligga på vid ryggresningar, situps och inch worm.

Sitta på huk

Hemmaträningspass ben och rumpa – egen kroppsvikt

 • Air squats 20 x 3
 • Utfall 20/ben x 3
 • Benlyft mot stol 14/ben x 3
 • Höga knän-spring 2 minuter
 • Upphopp 10 x 3
 • Huksittning 1 minut x 3
 • Benlyft stående på alla fyra 20/ben x 3

Redskap: Din egna kropp

Kör hårt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons