Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Paradiset mitt i stan

djurgarden-morgon-6

En av många fördelar med att ha börjat jobba efter semestern igen är närheten till stan och allt vad det innebär. Det är trevligt att återse storstaden, att ha nära till gymmet och att kunna luncha mitt i pulsen igen. Men det jag uppskattar allra mest med att åter jobba inne i Stockholm är närheten till Djurgården. Igår morse sprang jag en runda runt Djurgårdsbrunnskanalen och det var verkligen en magisk morgon.

djurgarden

Nog för att Djurgården är vacker alla årstider, men just nu är den verkligen ljuvlig. När jag sprang där igår möttes jag av ståtliga träd med mörkt gröna bladverk, ett spegelblankt vatten i en mörkt blå nyans och en strålande sol som börjat skina från en molnfri himmel. Så fint var det och så mycket energi gav det till min löpning.

djurgarden

Jag sprang där utan press på att hålla en viss fart. Tanken var att springa runt milen och det lyckades jag ganska bra med då jag stannade klockan på 9,80 kilometer när jag hade sprungit klart. Märkligt nog var det inte så många andra där när jag sprang och jag kunde springa på i min egen bubbla.

gladjeamnen-1

När jag springer rundan på Djurgården brukar jag nästan alltid stanna till en stund vid bron för att se ut över vattnet och bara andas. Så ljuvligt!

Hur är det med dig; har du ett andningshål, ett paradis i din närhet där du kan hämta extra energi före eller efter jobbet?

3 kommentarer

  1. Ska verkligen försöka njuta på tjejmilen, av naturen.. Men kanske borde man åka upp o springa när det inte är några fler som springer.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons