Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Höstens godaste frukost (eller efterrätt)

ugnsbakad-grot-apple-kanel-recept-2

När hösten kommer blir jag alltid sugen på äppelpaj. Tänk dig en rykande färsk äppelpaj med mycket kanel och en härligt kall vaniljsås till. Mums!

För er som har missat kan ni äta äppelpaj till frukost för denna ugnsbakade gröt med äpple och kanel smakar precis som just det! Låt er inspireras av bilderna och gör en sådan här ljuvlig gröt så snart som möjligt!

ugnsbakad-grot-apple-kanel-1

Här får ni receptet till denna ugnsbakade gröt med äpple och kanel. Servera kvarg med vaniljpulver till och du har en frukost som smakar efterrätt!

ugnsbakad-grot-apple-kanel-recept-3 ugnsbakad-grot-apple-kanel-recept-4

I det här fallet har jag dubblat receptet och gjort den ugnsbakade gröten uppdelad i två små formar.frukost-2-ugnsbakad-appelgrot

frukost-1-ugnsbakad-appelgrot

Annars kan du göra receptet gånger tre eller fyra och grädda den i en större pajform. Tänk på att den då tar lite längre tid i ugnen för att få färdig.

Älskade höst och älskade svenska äpplen. Gå nu loss på både denna gröt och hederlig äppelpaj med vaniljsås! Den sistnämnda kanske inte till frukost, men till fika eller efterrätt.

5 kommentarer

  1. Mmm , vad gott!! 🙂 Jag har ju problem med att äta äpplen, får magkatarr men inte av varma.. 🙂 Så det blir sån gröt i helgen, undra hur många som vågar provsmaka.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons