Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Hur blev det med min sommar Bucket List 2017?

Karin Axelsson på midsommardagen

Igår kändes som en riktig höstdag då det både regnade och var kyligt i luften. Det är nu mörkare både på morgonen och kvällen och jag inser att hösten är här på riktigt. Lite dubbla känslor har jag trots allt inför det. Jag är en sommartjej ut i fingerspetsarna och älskar denna magiska årstid med sol, värme, ljumna kvällar och uteaktiviteter mest hela tiden. Men jag älskar också hösten och njuter nu av den friska, krispiga luften och att få kura ihop i soffan med filt och tända ljus på kvällen.

Med tanke på att hösten är här nu är det hög tid att kolla på vad jag har gjort av den sommar Bucket List som jag lade upp innan sommaren började.

Vad jag gjorde av min sommar Bucket List 2017

Jag ska springa mycket. Mest runt 5 kilometer, men också intervaller och ett och annat långpass. Vore härligt att komma upp i distansen 20-25 kilometer några gånger i sommar. Det var länge sedan jag sprang så långt.

Jag sprang verkligen mycket. Tror faktiskt att jag aldrig har sprungit så mycket under en sommar. Jag testade att springa sju dagar i rad, vilket gick hur bra som helst. Jag sprang kort och snabbt samt långt och långsammare. Kom dock inte upp i distanser över 20 kilometer utan 15 fick bli det längsta jag sprang.

Tips för att bestiga Kebnekaise Tips för att bestiga Kebnekaise

Jag ska bestiga Kebnekaise. Drömmen! Värsta bästa upplevelsen med mina kollegor och jag är så pepp!

Ja, vi gjorde det. Jag och kollegorna besteg Kebnekaise i början av sommaren och det var verkligen en grym upplevelse! Läs om vår magiska upplevelse här.

Blommor och Vitamin Well

Jag ska plocka blommor mest hela tiden och pryda hemmet med vackra buketter.

Det har jag verkligen gjort!!!

Jag ska vara utomhus mycket.

Det kan jag också lova att jag har varit. Så härligt!!

Stranden i Lejondal

Jag ska springa många gånger till sjön och ta ett dopp där innan jag springer tillbaka hem.

Bilden ovan visar sjön jag syftar på. Det har blivit några springturer dit med tillhörande dopp under sommaren. Så härligt! Funderar på om det kanske fortfarande går att göra det, trots att det har hunnit bli september?!!

Lupiner på Island

Jag och mannen ska åka till Island och göra allt som man måste göra på Island!

Island var verkligen en magisk upplevelse. Som ni säkert har märkt har jag börjat med att uppdatera bloggen med något inlägg i veckan om våra upplevelser där. Klicka in på etiketten Island och läs mer om det magiska landet!

Jag ska gå ut i trädgården tidiga morgnar och yoga medan solen går upp bakom träden.

Min plan inför sommaren var att göra det oftare än jag har gjort. Jag har yogat i trädgården vid något tillfälle, men det har inte varit i morgonsol då det har varit mulet. Men yogat har jag i alla fall och njutit av morgonsol har jag gjort på många andra sätt!

Jag ska packa picnic-korgen många gånger och göra små utflykter med familjen.

Den kan jag verkligen sätta check på. Vi har gjort många olika slags utflykter denna sommar, med Amazonen, med cyklarna och med vanliga bilen och husvagn. Så mysigt!

Husvagnssemester med barn

Husvagnssemester med barn

Jag ska på husvagnssemester med familjen. Vi ska åka till Åre och Norge och njuta av att ta dagarna som de kommer.

Husvagnssemester var vi på under två veckor, men vi valde ju att åka söderut istället för norrut till Åre och Norge. Med tanke på resorna till Kebnekaise och Island längtade vi mer efter sol och värme än fjäll och kyla så därför styrde vi ekipaget ner mot Tyskland. Läs mer om vår husvagnssemester här.

Jag ska lära mig att stå på händer.

Måste erkänna att jag inte tränat på det så mycket som jag hade tänkt. Det får bli höstens projekt, att faktiskt klara av att stå på händer utan stöd av vägg eller kompis.

ljuvliga-sommarkvallar-4 Trädgården på kvällen i sommarsol

Fina sommarkvällar ska jag sitta på verandan och njuta av värmen, ljuset och livet.

Som jag har njutit av alla dessa fina sommarkvällar. Jag blir alldeles varm inombords när jag tänker på hur härligt det har varit att sitta och titta ut över vårt blomhav från rottingfotöljen på verandan. Magi!

Med tanke på allt fint jag har fått vara med om denna sommar välkomnar jag nu hösten med öppna armar. Hoppas att du gör detsamma!

2 kommentarer

  1. Men, jag hade önskat några sådana varma nätter när man aldrig ville gå in, fick tyvärr inga sådana i sommar… men det var ju kallaste sommaren på 155år, så man får vara glad för alla dagar utan regn. O att man har kunnat sova gott på nätterna.

    Håller tummarna för en härlig höst. Att kunna vara ute o bara njuta. Jo, visst älskar jag bikiniväder med lika mkt att bara kunna gå i kofta..

    1. Jag är visserligen en person som älskar värme, men jag måste säga att jag njöt väldigt mycket av den “kalla” sommar som vi hade i år. Jag har kunnat springa mitt på dagen, orkat göra praktiska saker utan att bli helt loj av högsommarvärme och kunnat göra andra utflykter än bara till badstranden.

      Och som du säger, att kunna sova gott på nätterna är mycket värt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons