Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Snapshots från Island

Karin på Island

Minnena från resa till Island i somras ligger fortfarande nära mitt hjärta och jag är så tacksam för att vi gjorde den resan. Att få uppleva är något av det mest magiska jag har varit med om. Jag har inte ens kommit halvvägs när det kommer till att berätta för er om denna magiska resa och tänker idag återge några blandade snapshots från våra dagar på Island.

Vi börjar med en bild på mig inne i Reykjavik. Vädret var som väntat kyligt och mestadels mulet när vi var där. Som jag har förstått det så har Island i stort sett samma slags väder året om. Från några minusgrader upp till tio plus och väldigt mycket regn. Det är verkligen inte för vädret som man besöker detta land! Vi gick klädda i underställ, skaljackor, mössor och vantar under våra julidagar där…

Utsikten på Island

Vi bodde i ett lägenhetshotell strax utanför Reykjavik. Det var nybyggt, fräsch och vi hade allt vi behövde där. I och med att vi hade hyrbil under hela vår vistelse där kunde vi enkelt ta oss dit vi ville och på dagarna var vi iväg på dagslånga utflykter.

Utanför fönstret kunde vi se dessa berg och redan första dagen bestämde vi oss för att springa/gå uppför berget. Det visade sig att vi gjorde båda delarna då vi en morgon sprang uppför halva berget och tillbaka och en annan eftermiddag vandrade hela vägen upp. Mer om den upplevelsen framöver för den är värd ett eget inlägg.

Frukost på Island

Frukost på Island

Eftersom vi hade ett kök att tillgå så åt vi vår frukost där innan vi gav oss iväg på dagarna. I en matbutik hittade vi en super god granola med hasselnötter. Den passade bra att äta tillsammans med naturell yoghurt och banan.

De flesta av dagarna hade vi med oss en matsäck till lunch och på kvällarna åt vi ute.

Utsikten när vi åkte bil på Island

Utsikten när vi åkte bil på Island

Bara att åka bil på Island är en upplevelse i sig. Vi passerade så många vackra fält, ängar, berg och hästar att jag inte kunde hålla räkningen. Landskapet där är verkligen fascinerande och blandat med dessa vackra vyer passerade vi mellan varven också landskap som såg ut som jag förestället mig att det ser ut på månen.

Utsikten när vi åkte bil på Island

Det uppskattas finnas runt 100 000 hästar på Island och det märktes.

Om du har missat mina tidigare inlägg om Island så hittar du dem här:

Jag har som sagt mycket mer att dela med mig av och framöver kommer ni få läsa om bland annat ett annat magiskt vattenfall, den blå lagunen och vår upplevelse av Reykjavik. Håll utkik!

Lämna en kommentar

Annons
Annons