Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Världsgott fika ute i septembersolen

mac-brownies-recept-1

Hoppas att ni har haft en fin helg i septembersol!

Min helg har varit en hemmahelg. Förutom danslektion med Smilla och ett besök på en lunchrestaurang i närheten av oss har vi hållit oss helt på hemmaplan. Super skönt och välbehövligt! På söndagen kom mannens familj över på lunch och fika så på lördagen bakade jag mina favoritkakor: Mac Brownies. Om du älskar choklad och gillar kladdkaka så måste du prova att baka dessa kakor. De är en bit av himmelriket och jag länkar till receptet längst ner i detta inlägg.

svamp från skogen

Mannen och barnen var inne en sväng i vår skog i lördags. I år verkar det vara ett svampår utan dess like och de hittade ett gäng ätbara svampar på ett kick. Dessa gjorde jag en svampsås av till söndagens lunch.

lunch med fläskfilé och svampsås

Till svampsåsen serverade vi grillad fläskfilé, ugnsrostad sötpotatis och en massa grönt. Blev hur gott som helst!

fika med macbrownies

fika med macbrownies

Till fikat dukade vi alltså fram de ljuvliga chokladkakorna vid namn Mac Brownies. Ute sken solen och det var 19 grader. Vi satte oss ute i trädgården med fikabrickan och det var alldeles underbart att sitta där med solen i ansiktet. Vilken septemberdag!

mac-brownies-recept-2

Receptet på dessa Mac Brownies kommer ursprungligen från ELLE Mat & Vin. Här har jag skrivit ner receptet. Alla chokladälskare måste prova!

2 kommentarer

  1. MMmm, ser så goda ut dom dära bruna chokladkakorna! får prova nån gång. Vi har kalasat hela helgen, mums. Men du, jag gjorde overnightoats med hälften kokosmjölk o hälften vanlig ( blev så tjockt) hällde i lite frysta blåbär o in i kylen, tja, hade jag haft toppingen hade det nästan varit på pricken smaken.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons