Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

Skógafoss vattenfall

Skogafoss vattenfall på Island

När vi vaknade upp dag tre på Island insåg vi att det skulle bli en väldigt blöt dag. Himlen var mörk, det hällregnade och prognosen sade att det skulle fortsätta att regna hela dagen. Vi rustade oss med lager på lager och regnkläder och packade in oss i bilen efter frukost. Vårt första stopp gjorde vi vid Skógafoss vattenfall, som visade sig bli en magisk upplevelse.

Redan på långt håll, när vi kom körandes med bilen kunde vi se det höga vattenfallet. Ju närmare vi kom desto mer hörde vi också från det. Det hällregnade fortfarande när vi gick ur bilen för att gå fram till vattenfallet så att det stänkte rejält från det spelade ingen roll.

Skogafoss vattenfall på Island

Platsen runt vattenfallet var väldigt fin, eller vattenfallen ska jag säga för det fanns fler vid denna plats även om Skógafoss var det största av dem. I och med att det ofta regnar på Island är det väldigt grönt och frodigt på många platser. Bergen här var klädda i ett grönt täcke av gräs. Så vackert!

Skogafoss vattenfall på Island

I de branta bergssluttningarna gick får och betade. De verkade vara oberörda av att att det var så pass brant.

Skogafoss vattenfall på Island

Så närmade vi oss det jätte stora vattenfallet. Vi som dagen innan, när vi besökte Gullfoss, tyckte att vi hade sett det mäktigaste vattenfall man kan tänka sig, insåg nu att det fanns fler vattenfall att imponeras av.

Skogafoss vattenfall på Island

Det som gör just Skógafoss vattenfall till extra magiskt är att man kan gå bakom det och det var precis vad vi gjorde. Det var inte helt enkelt att ta sig runt vattenfallet och bakom det. Vi fick klättra i lera och väta och jag var tacksam för att jag hade bra skor och kläder för detta ändamål. När man är på Island ska man inte gå klädd i finkläder, det är ett som är säkert!

Skogafoss vattenfall på Island

Vattnet dånade högt och sprutade ner i en väldig fart.

Skogafoss vattenfall på Island

Så hade vi tagit oss till klipphällen bakom vattenfallet och kunde njuta av att titta på det bakifrån. En väldigt häftig upplevelse!

Skogafoss vattenfall på Island

När vi hade klättrat ut från vattenfallet fortsatte vi att promenera en bit bort till en bergsvägg med fler vattenfall.

Skogafoss vattenfall på Island

Det fanns en lucka i berget och några turister valde att gå in där.

Skogafoss vattenfall på Island

All grönska var fantastisk vacker och det var en njutning att stå på håll och titta.

Skogafoss vattenfall på Island

Vi funderade ett tag på om vi skulle göra som dessa och klättra uppför bergsväggen. Men i och med att det var så extremt blött valde vi att avstå. Vi gick istället tillbaka till bilen och åkte vidare för att utforska mer av landet.

Skogafoss vattenfall på Island

Bakom en blöt vindruta vinkade vi hej då till Skógafoss vattenfall.

Läs mer om våra äventyr på Island här.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons