Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Ett dygn med tjejerna

Tjejdygn på Haymarket på Scandic

Att spendera tid med sina vänner är så ovärderligt och ger mig så mycket energi. Efter att ha spenderat dagen med våra sju barn på Skansen i lördags fick vi på kvällen chans att umgås på riktigt, dvs ensamma utan barn. Vi hade bokat ett stort rum på Haymarket på Scandic och där samlades vi efter att alla hade varit hemma och lämnat barnen till sina pappor.

Tjejdygn på Haymarket på Scandic

Två av oss (jag och Marie till vänster i soffan) har gått i samma klass från 1:a klass och hela skoltiden fram till och med gymnasiet. Anne, till höger i soffan, började i vår klass i 4:an, och Linda, näst längst till höger, började vi umgås med när vi gick i 6:an. Vi fyra har alltså varit bästa vänner i 26 år och Marie har jag känt i över 30 år. Det är helt galet och alldeles underbart att ha haft dessa fina vänner så länge!

Tjejdygn på Haymarket på Scandic

Tjejdygn på Haymarket på Scandic

Jag har bott på Haymarket by Scandic en gång innan. Det var med mannen och vi hade då ett lika fint, men mycket mindre rum. Denna gång var rummet väl tilltaget och vi hade ett härligt häng där medan vi gjorde oss i ordning för kvällen.

Tjejdygn på Haymarket på Scandic

Tjejdygn på Haymarket på Scandic

Bara den här grejen att ha sällskap av väninnor medan vi fixade oss är så härlig. Och att göra det i ett fint rum i 20-talsinredning gör upplevelsen ännu härligare.

Tjejdygn på Haymarket på Scandic

Innan vi gav oss ut på stan förevigade vi stunden med ett gäng bilder.

Middag på Nosh & Chow

Så gick vi till Nosh & Chow, restaurangen på Norrlandsgatan. Vi beställde alla in den rekommenderade 3-rättersmenyn och skålade in kvällen.

Middag på Nosh & Chow

Middag på Nosh & Chow

Förrätten bestod av olika smårätterpå en bricka.

Middag på Nosh & Chow

Varmrätten var en oxfilé med ett antal olika såser, potatis och ett par fräscha, krispiga sallader.

Middag på Nosh & Chow

Middag på Nosh & Chow

Efterrätten var en maffig sådan, en slags marängswiss med jordnötter. Jag som älskar efterrätter med glass och choklad tyckte att den var god, men den var lite väl mäktig. Det var för mycket maräng och jordnötter för min smak, men i övrigt fick menyn 5 av 5 poäng av mig.

Vi satt där länge och när klockan närmade sig midnatt återvände vi till vårt hotellrum och fortsatte snacket. Sedan sov vi gott och ostört hela natten.

Tack för att ni finns mina fina vänner! ♥

8 kommentarer

  1. Vilket gäng!! Nu längtar jag efter mina.. Det är ungefär lika gamla vänner, några från lekis o några från högstadiet… Vi är 7st som fortfarande träffas ett par ggr per år minst. O det är verkligen ett sätt att få energi o få vara “fjortis” för en stund..

    Maten såg ju galet god ut.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons