Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Den turkiska maten

Omelett till frukost på Club Salima, Kemer, Turkiet

Det är en lyx och väldigt bekvämt att få äta från buffé både till frukost, lunch och middag. Idag har vi spenderat vår sista dag här i Turkiet och i natt åker vi hem, men jag tänkte att först ska jag visa er lite av det jag har ätit här i veckan.

Omelett till frukost på Club Salima, Kemer, Turkiet

Det finns en hel del jag saknar på frukostbuffén här på hotellet, men det går ändå att plocka ihop goda frukostar. Stående favoriter har varit omelett tillsammans med tomat, något grönt och apelsinklyftor.

Omelett till frukost på Club Salima, Kemer, Turkiet

Kockarna som steker omeletterna ser en väldig stolthet i det och det är duktiga på det. Jag brukar välja “mixed all”, vilket innebär omelett med lök, skinka, tomat och champinjoner.

Frukost på Club Salima, Kemer, Turkiet

Om det inte har blivit omelett har det blivit kokt ägg och bröd med ost och grönsaker. Och massor med kaffe såklart!

Lunch på Club Salima, Kemer, Turkiet

Luncherna och middagarna är ganska lika. Det finns alltid kyckling och lamm i någon form, alltid något grillat och en enorm salladsbuffé. De är också duktiga på att baka bröd och deras fetaost är ett måste till varje måltid.

Grillad fisk

Den här grillade fisken åt jag till gårdagens lunch. Lite smaklös, men smakade ändå gott tillsammans med citron och grönsaker. Sedan passade jag på att ta en tallrik med ugnsrostad potatis och fetaost också.

Middag på Club Salima, Kemer, Turkiet

Till middagen tar jag ofta får mig av det grillade, som den här gången när jag mumsade deras grillade kyckling tillsammans med olika meze-rätter och grönt. Hur gott som helst!

Vi ska verkligen inte klaga på maten här. Det har funnits goda saker att äta vid varje måltid och barnen älskar det. Nu när de är så stora att de kan gå och ta av maten själva går de gärna varv efter varv och hämtar mer mat. Och de äter upp av allt. Bufféer är bra härligt, men det ska också bli soft att komma hem till den svenska vardagsmaten.

Lämna en kommentar

Annons
Annons