Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Nyttiga chokladbollar

Nyttiga chokladbollar recept

I söndags hade jag och barnen en riktig bakeftermiddag. De bakade sockerkaka i fjärilsform medan jag bakade Chocolate Chip Cookies och nyttiga chokladbollar. Kakorna gjorde jag efter beprövat recept medan chokladbollarna blev till av sådant som jag hade hemma och som jag tyckte passade. Resultatet blev super bra och jag skulle vilja påstå att dessa är mina godaste nyttiga chokladbollar hitintills.

Nyttiga chokladbollar recept

Sötman i chokladbollarna kommer från torkade dadlar och lakritspulver, chokladsmaken från kakao och kokos har jag i tre former för att ge rikligt med kokossmak. Mums, så gott! Här kommer receptet.

Nyttiga chokladbollar recept

Nyttiga chokladbollar recept

ger ca 20 bollar

  • 10 dadlar, urkärnade
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl sesamfrön
  • 4 msk kokosolja
  • 1 dl havregryn
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk lakritspulver
  • 1 dl kokosflingor
  • uns med salt
  • kokosflingor och kokosflarn att rulla i

Börja med att kärna ur dadlarna om de inte redan är det. Ner med dem och naturella cashewnötter i en mixer med starka knivblad. Mixa tills du har en slät massa. Addera sesamfrön, kokosolja, havregryn, kakao, lakritspulver, kokosflingor samt en uns salt. Mixa igen och se till att allt blir ordentligt blandat.

Om du vill kan du ställa in smeten i kylen en stund, men annars är det bara att börja rulla bollar. Häll upp kokosflingor och kokosflarn på ett fat och rulla bollarna där.

Servera, gärna tillsammans med en kopp starkt kaffe.

Nyttiga chokladbollar recept

Ett par sådan här chokladbollar till eftermiddagsfikat ger mig den näring och energi jag behöver för att klara mig fram till middagen. Så ett tips är att göra en sats och ha på jobbet när energin dippar!

Nyttiga chokladbollar recept

Om ni vill variera er så finns här ett annat recept på chokladbollar: dessa är mer proteinrika chokladbollar, också fyllda med bra näring.

chocolate-chip-cookies-recept-1

Utöver de nyttiga chokladbollarna bakade jag alltså klassiska Chocolate Chip Cookies, klicka på länken för att komma till receptet.

chocolate-chip-cookies-recept-3

Nog för att jag älskar de hälsosamma bollarna, men dessa kakor med mycket smör och råsocker är också ljuvligt goda.

Lämna en kommentar

Annons
Annons