Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Prat om mat

Prat om mat

Förra veckan bjöd Prat PR in till en kulinarisk matresa och Prat om Mat på restaurang Farang. Jag var där och tog del av härlig matinspiration. Här kommer några bilder från den pressträffen.

Vi fick lyssna på en dragning med trendspaning från jordens alla hörn där många av de asiatiska länderna stack ut som länder vi inspireras mycket av. Under tiden smaskade vi på en lunch bestående av glasnudlar, koriander och annat gott.

majskakor från Friggs

Jag hann inte stanna så länge, men jag hann i alla fall med att gå ett varv bland alla härliga utställare.

majskakor från Friggs

Risenta lät oss provsmaka på granola och linskakor i nya smaker.

Pulled chicken från Reko kyckling

Reko Kyckling bjöd på en alldeles underbar pulled chicken med picklad rödlök och krispig sallad.

Energibollar från Superfruits

Och Superfruit Foods hade rullat hälsosamma bollar, som går super enkelt att göra då man enbart behöver tillsätta vätska till den färdiga pulverblandningen och rulla. Jag fick med mig en påse hem och kommer garanterat testa att rulla egna bollar.

Matsmart var också där och jag gillar verkligen deras koncept med att ta vara på mat som annars skulle slängas och sälja det vidare till en billig peng. Så smart och bra för miljön! Visste du att 2014 slängdes det 1,3 miljoner ton mat i Sverige? Hälften av det var matsvinn och skulle alltså ha kunnat ätas upp om den hade behandlats annorlunda. Läs mer om vad Matsmart gör för att motverka detta här.

Tack för en inspirerande lunch!

Lämna en kommentar

Annons
Annons