Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Träning med barn på semestern

Träning med barnen på semestern

Veckan i Turkiet är till ända och nu har vi landat hemma i Sverige igen. Vi var tvungna att gå upp klockan 03.00 i natt för att ta oss till flygplatsen och sedan flyga hem tidigt på morgonen. Barnen var duktiga och kämpade på trots att de var väldigt trötta.

Nu så här på lördag kvällen är jag lagom mör efter denna långa dag. Det känns som jag har grus i ögonen, men jag tycker ändå att det var skönt att flyga hem så pass tidigt så att vi fick nästan hela lördagen hemma.

Jag tar med mig många fina minnen från Turkiet och några av de minnena har med träning tillsammans med familjen att göra. Vi körde en hel del sportiga aktiviter tillsammans och mest av allt blev det fotboll. Alla i familjen, förutom Smilla, var väldigt engagerade i fotbollsspelandet och vi körde både match och straffsparkar. Att spela match och vara ensam i sitt lag var lagom svettigt och väldigt kul, kan jag säga!

Träning med barnen på semestern

En av dagarna tränade jag och Wilmer kortleksgympa tillsammans. Smilla var med på ett hörn också, som ni kan se. Jag har tidigare skrivit om det geniala med att träna med kortlek med sitt barn. Wilmer och jag tröttnar aldrig!

Träning med barnen på semestern

Vi inledde träningspasset med dessa uppvärmningsövningar:

  • Soldaten
  • Staketet
  • Stående hund
  • Plankan

Sedan satte vi igång.

Träning med barn – Kortleksgympa:

Wilmer ansvarade för att dra korten och sedan utförde vi övning efter övning vartefter han drog. Siffran på kortet visade hur många repetitioner av övningen vi skulle göra.

Vi körde med detta upplägg:

♠ = armhävningar

♣ = knäböj med hopp ett halvt varv

= höga knän-hopp

= upphopp

Ett pass med kortleksgympa tar inte mer än en kvart-20 minuter, men man är helt slut efteråt.

Träning med barnen på semestern

Efter det här träningspasset stack vi och spelade fotboll hela familjen och jag vet inte om det var gympan eller fotbollen som gjorde det, men dagen efter hade jag grym träningsvärk, som fortfarande sitter i.

Lämna en kommentar

Annons
Annons