Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Vegetariska vårrullar med Quorn

vegetariska vårrullar

Jag har aldrig tidigare givit mig i kast med att göra egna vårrullar, men när jag fick ett bud från Quorn hemskickat till mig med ingredienser för att göra just detta så blev jag sugen på att testa. Asiatiska smaker som chili, vårlök, koriander och sesamfrön gav dessa vegetariska vårrullar god smak och jag kan verkligen rekommendera att ni testar att göra dem. Passande nog gjorde jag dessa på självaste internationella vegandagen, men de passar så klart att äta vilken dag som helst.

Vegetarisk vårrulle med Quorn

Vegetariska vårrullar – recept

 • 300 g quornfärs
 • 1 dl solrosmajonnäs
 • ½ msk japansk soja
 • 2 morötter
 • 2 gula paprikor
 • 2-3 vårlökar
 • 1 kruka koriander (spara lite till serveringen)
 • rispappersark

Dipp:

 • 1 röd chili
 • 1 msk sesamolja
 • 2 msk japansk soja
 • 1 msk risvinäger
 • 2 msk torrostade sesamfrön

Vegetarisk vårrulle med Quorn

Vegetarisk vårrulle med Quorn

Stek färsen snabbt. Rör ihop soja och majonnäs och häll i färsen, salta och peppra och blanda. Finstrimla morötter, paprika, lökar och hacka koriandern. Blanda ihop de hackade grönsakerna i en skål. Blöt rispappret i vatten några sekunder tills det blir mjukt. Fyll rispappret med grönsaker och quornfärs. Rulla ihop. Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och häll upp i en skål bredvid.

Vegetarisk vårrulle med Quorn

Vill man så kan man steka vårrullarna i het sesamolja. Jag testade det, men lyckades inte särskilt bra. Så jag valde att servera mina vårrullar som de var, kalla. Super gott, fräscht och en perfekt vardagsrätt!

Att blanda den stekta quornfärsen med soja och majonäs var verkligen ett bra tips. Färsen fick en riktigt god smak av det.

Mitt tips till dig; testa att göra sådana här vårrullar. De blir både fina och goda!

Lämna en kommentar

Annons
Annons