Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Aktion Julklappen

Aktion Julklappen - en kampanj av Läkarmissionen

partner-promotion

Inlägget är sponsrat av Läkarmissionen

När jag fick frågan om att stödja projektet Aktion Julklappen var svaret enkelt. Självklart ville jag vara med och hjälpa till! I lördags morse berättade jag det för barnen; att idag skulle vi åka och köpa saker att stoppa i ett paket för att skicka till ett fattigt barn i ett annat land, och då blev de genast fulla av frågor samt såg mycket fram emot att få vara med och hjälpa till. Här kommer ett inlägg som handlar om kampanjen Aktion Julklappen, en kampanj som Läkarmissionen ligger bakom och som också sponsrar detta inlägg.

Aktion Julklappen handlar om att ge en julklapp med praktiska saker till barn som bor i länder i fattigdom och som behöver det. Idén är enkel och alla kan vara med. Det går ut på att göra i ordning ett eller flera paket innehållandes saker som ritblock, penna, kritor, tandborste och reflex och lämna in till en av Läkarmissionens insamlingsplatser. Insamlingen pågår mellan den 1 och 18 november 2017. Vi lämnade in vårt paket igår.

Aktion Julklappen - en kampanj av Läkarmissionen

Aktion Julklappen - en kampanj av Läkarmissionen

Innehållet i julklappen

Alla julklappar i Aktion Julklappen måste innehålla samma saker, dels på grund av tullen, och dels för att det ska bli rättvist för barnen som får dem. Kostnaden för innehållet i paketet brukar bli ungefär 150 kronor:

✓ 1 blyertspenna

✓ 1 pennvässare

✓ 1 suddgummi

✓ 1 skrivhäfte

✓ 1 ritblock

✓ 1 ask med färgkritor

✓ 1 tvål

✓ 1 tandborste

✓ 1 tub med tandkräm

✓ 1 tablettask

✓ 1 reflex

✓ 1 jul- eller vykort med en personlig hälsning på engelska

Aktion Julklappen - en kampanj av Läkarmissionen

Hur julklappen ska packas:

  1. Lägg innehållet i en plastpåse innan ni slår in paketet med papper. Det förhindrar att saker ramlar ut eller blir blöta. Använd gärna färgglatt julpapper!
  2. Gör ett så litet och tight paket som möjligt.
  3. Har ni många paket, packa dem ordentligt i en papplåda, förslagsvis en bananlåda eller flyttkartong. Skriv namnet på er grupp och antal paket på lådans båda kortsidor.

Jag och barnen pysslade med att slå in paketet i helgen och det var kul att se deras engagemang. Det är som att det blir verkligare för barnen när de vet att det är andra barn som ska få julklappen. Vi hjälptes åt alla tre att plasta in sakerna och sedan slå in ett fint paket. Vad bra det känns att ett annat barn ska få glädje av de här sakerna!

Aktion Julklappen - en kampanj av Läkarmissionen

Aktion Julklappen - en kampanj av Läkarmissionen

Julklapparna kommer delas ut genom Läkarmissionen och deras samarbetspartner Human Bridge till barn i Rumänien, Ukraina och Moldavien. De delas ut där de bäst behövs, till barn i fattiga familjer, på sjukhus, i skolor och på barnhem.

Det här projektet vill jag verkligen sprida så mycket jag kan. Hoppas att du också är med!

Inlägget är sponsrat av Läkarmissionen

2 kommentarer

  1. åh vilken bra grej. Men vart skickar man dom, försökte googla men sidan ville inte.. Förra året köpte vi filtar via unicef, vi har resonerat så att vi kan åtminstone skänka 100kr av varje barns julklappsbudget till något annat barn.. Dom får så det räcker o blir över ändå.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons