Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Falafel i pitabröd – perfekt vardagsmat

Falafel i pitabröd

Vi är många som gillar vardagsmat som går snabbt att laga och samtidigt är god och hälsosam. En återkommande favorit hemma hos oss när det kommer till det är falafel i pitabröd. Visst att färdigköpta falaflar är halvfabrikat, men det går att hitta de som innehåller mestadels bra saker. Kolla i innehållsförteckningen att de mestadels består av kikärtor och lite av onödiga tillsatser.

Med en påse falaflar i frysen och pitabröd i skafferiet så kan man få till en god och bra middag på nolltid!

Falafel i pitabröd

Falafel i pitabröd – mina tips

Medan du steker falaflarna i olivolja blandar du i ordning en kall sås på créme fraiche, en pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar. Hacka grönsaker smått och nyp gärna av några kvistar färsk koriander. Sedan är det bara att fylla pitabröden och servera.

Falafel i pitabröd

Just den här gången när jag lagade till falafel i pitabröd stekte jag även en påse wokgrönsaker att fylla bröden med. Det passade bra med söta morötter och krispig vattenkastanj till det övriga!

Om du inte vill välja just falafel så finns det andra goda, vegetariska bollar i butiken. Jag gillar skarpt både kikärtsbiffarna från Risenta (som också går att forma till mindre bollar) och de andra varianterna från Vegorätt-serien.

Falafel i pitabröd

Det som är bra med den här sortens mat är också att det går att variera vad man stoppar i pitabröden. Barnen gillar inte vitlökssåsen så den äter bara jag och mannen. Istället brukar de vilja ha ris i sina bröd också och det är ju enkelt att koka.

Alla nöjda och glada!

Ha en ljuvlig fredag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons