Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Om att tjuvstarta julen

Pepparkaksbak

Om två dagar är det december, men vi har redan tjuvstartat julmyset sedan länge. För två veckor sedan bakade vi lussekatter och pepparkakor och sedan dess har vi hunnit med flertalet julfikastunder med pepparkakor och hyacinter på bordet och julmusik i högtalarna. Åh, vad mysigt det är med julen!

Pepparkaksbak

För ett par veckor sedan kom min syster över till oss för en eftermiddag med bakning av pepparkakor och lussekatter. Barnen var upp i varv och engagerade i att kavla ut pepparkaksdegen och trycka ut kakor med formarna.

Pepparkaksbak

Smilla kunde knappt vänta på att få fika de goda kakorna och jag tror att hon var ganska så stolt över att själv ha kunnat baka så fina kakor.

Pepparkaksbak

Pepparkaksbak

Barnen ville också vara med och göra saffransbullarna och det blev en mix av traditionella lussekatter och egna figurer med många russin.

Pepparkakor

Lussekatter

Det doftade ljuvligt i köket när kakorna och bullarna var klara.

Att vi nu har frysen full av detta goda bådar gott inför den äkta julmånaden december.

Julfika med pepparkakor och pepparkaksbollar

Julfika med pepparkakor och pepparkaksbollar

Något som jag alltid köper hem i god tid innan jul är hyacinter och amaryllis. Nu har vi ett gäng sådana på köksbordet och jag njuter varje dag av hyacinternas ljuvliga doft och ser fram emot när amaryllisen kommer blomma.

Julfika med pepparkakor och pepparkaksbollar

Till viss del har vi tjuvstartat julen redan i november, men under december kommer vi gå all in ännu mer. Till helgen firar vi första advent och då kommer vi sätta upp alla stjärnor och ljusstakar. Det ser jag fram emot!

Lämna en kommentar

Annons
Annons