Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Den ljuvligaste frukosten

Knäckebröd med avokado och ägg

Det finns många frukostar som jag anser vara ljuvliga. En av dem är ett par skivor knäckebröd med perfekt mogen avokado, ett kokt ägg och kryddor som svartpeppar, flingsalt och chili flakes. En sådan frukost åt jag igår och det var alldeles galet ljuvligt!

Knäckebröd med avokado och ägg

Så här gör du knäcke med avokado och ägg

Det som är viktigast med just denna frukost är att avokadon är lagom mjuk, men inte för mjuk. Så för mig är det tillgängligheten av just sådan avokado hemma som får avgöra om jag kan njuta av en sådan här frukost eller inte.

Att ägget blir lagom mycket kokt är också viktigt, men inte fullt så mycket. Jag är ganska så flexibel när det kommer till hur pass mjukt eller hårt jag kokar mina ägg, i alla fall så länge de inte blir väldigt hårdkokta.

Knäckebröd med avokado och ägg

När du har din lagom mogna avokado och ditt perfekt kokta ägg är det bara att bre ett par skivor knäcke med smör, gärna ett tunt sådant med mycket frön, samt skiva din avokado och ditt ägg och toppa dem med. Sist strösslar du över kryddorna och där kan jag verkligen tipsa om just chili flakes, men även nymalen svartpeppar och flingsalt gör sig bra.

En kopp kaffe till dessa två knäckeskivor och frukosten är komplett. Det kan knappast bli bättre än så!

Fler frukostar med avokado:

Lämna en kommentar

Annons
Annons