Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

En favorit med kyckling

Kyckling med matvete och andra tillbehör

I söndags fick jag till en riktig höjdarlunch. Det var egentligen inget jätte speciellt med den, men den blev helt enkelt väldigt god. Att jag själv skulle gilla den hade jag på känn innan jag lagade den, men jag var inte säker på att de andra runt bordet skulle vara lika förtjusta. Det visade sig att alla gillade lunchen med kyckling, matvete och goda tillbehör!

Kyckling med matvete och andra tillbehör

Kyckling med rödbetor

Kycklingen i sig var det inget speciellt med. Jag stekte kycklingfiléer med salt, chili och peppar och lät dem sedan bli klara i ugnen. Det var tillbehören som rödbetor med fetaost, ugnsrostade rotfrukter samt en kall vitlökssås som lyfte denna rätt. Och att äta matvete till passade väldigt bra.

Kombinationen rödbetor och fetaost kan jag inte tröttna på och jag tycker den är oslagbar tillsammans med kyckling. Den kalla såsen gjorde jag genom att pressa ner en vitlöksklyfta i naturell créme fraiche och sedan smaka av med salt, peppar och lite honung.

Kyckling med matvete och andra tillbehör

Det är härligt när maten uppskattas av alla, speciellt de gånger när barnen innan de börjat äta påstår att “det här gillar inte vi” och sedan äter som om de aldrig sett mat förut.

Matvete är ett bra alternativ till ris, quinoa och bulgur, tycker jag. Om ni vill få tips på världens godaste matvetesallad, som också den passar bra till kyckling, klicka på länken.

Lämna en kommentar

Annons
Annons