Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Travelstories

När skenet bedrar

strand i Kemer, Turkiet

Många är de vackra, inspirerande och magiska bilder som fladdrar förbi oss i våra flöden. De ger inspiration och pepp, men de visar inte på hela sanningen. Detta, att bilderna i sociala medier är en förskönad del av verkligheten, är vi alla med på. Syftet är ju just att inspirera och peppa. Går man inte på djupet och läser de tillhörande texterna får man dock ofta en tydligare bild av verkligheten.

När skenet bedrar och bilderna är vackrare än verkligheten

Här får ni ett gäng bilder från när den dagen när vi tog bussen från hotellet in till Kemer, förrförra veckan när vi var i Turkiet. Tittar man på dem ser det ut som att vi hade en ljuvlig dag vid havet, barnen var till freds och livet lekte. Men skenet kan bedra. För så var det inte.

strand i Kemer, Turkiet

strand i Kemer, Turkiet

Bussresan in till staden tog längre tid än vi trodde. Den var knökfull med folk och jag hade Wilmer i mitt knä, som satt och kallsvettades. Med en påse i handen, redo att han kunde börja spy vilken minut som helst, satt jag och önskade att vi snart skulle vara framme. Att till slut komma ut i friska luften var en befrielse och som tur var klarade sig Wilmer från att behöva spy.

Han var dock inte pigg och klagade på trötta ben. Vi började gå runt i staden, som inte alls såg så där pittoresk och charmig ut som jag hade föreställt mig. Många av husen höll på att rasa sänder, det var skräpigt på marken och allt såg dystert ut.

Vi ville ändå passa på att uppleva staden så mycket som möjligt när vi ändå var där så med ett klagande barn, som är för stor för att bli buren, traskade vi den långa gågatan ner mot havet.

strand i Kemer, Turkiet

Det var först när vi kom ner till den här stranden som vi fick uppleva något fint. Ett klarblått hav är liksom alltid vackert och njutbart att blicka ut över. Det var här vi fick valuta för vårt besök. För i övrigt fanns det inget vackert att se i den staden.

strand i Kemer, Turkiet

Jag tror att Wilmer hämtade energi där från havet, han också. Efter det var han piggare i sina ben och humöret var bättre. Men vid det här laget ville vi alla ändå bege oss tillbaka till hotellet.

strand i Kemer, Turkiet

Det är möjligt att vi missade den delen av Kemer som eventuellt är pittoresk och mysig. Vårt intryck av staden var oavsett inte så positiv. Att vi sedan fick leta länge tills vi hittade en uttagsautomat att få ut kontanter från gjorde inte saken bättre. Men att vi valde att ta en taxi istället för buss tillbaka var ett smart val. Då slapp vi både illamående och resan tillbaka gick snabbare.

Så var det med den dagen där bilderna jag tog var fina, men det jag främst tar med mig var att det var skönt att slippa vara kvar i staden.

3 kommentarer

  1. Detta är något jag pratar mkt med min 18åring.. att alla fina bilder har en baksida mer eller mindre … känner lite med facebook, att dom som hela tiden behöver visa den vackra/lyckliga sidan av livet har det värre än många andra..

Lämna en kommentar

Annons
Annons