Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Från en amazon till en mustang

Wenngarn utanför Sigtuna

Under en fyra-fem årstid har vi haft en fin gammal Amazon i garaget. Veteranbilar är mannens intresse, men vi har alla haft glädje av den när vi på somrarna har åkt på dagsutflykter med den. När vi köpte den var den i ett ok skick, men sedan dess har mannen lagat och fixat och putsat på den så att den de senaste åren har varit i ett toppskick. Det har varit mysigt att åka på söndagsutflykter, till bilträffar och picnicturer med den. Men nu är det slut med det. För nu är den såld.

Amazon

Här kommer ett inlägg från i sensomras, en söndag i september som visade sig vara den dagen när vi för sista gången åkte på utflykt med vår kära Amazon. Det var veteranbilsträff på Wenngarn utanför Sigtuna och vi åkte dit av gammal tradition. Varje år de senaste tre åren har vi varit där och det har varit mysigt varje gång.

Jag mötte upp resten av familjen på stationen den där söndagsmorgonen. Jag hade haft tjejträff och sovit på hotell i stan och kom därför lagom till att vi skulle åka till bilträffen. Så åkte vi med vår Volvo Amazon från 1966 ut till Wenngarn.

Wenngarn utanför Sigtuna

Wenngarn utanför Sigtuna

Jag älskar verkligen Wenngarns slott och omgivningarna där. Inte bara för att det finns ett super schysst utegym där utan också för att det finns mysiga ängar, hagar och vägar att promenera på där, för att det är ute på landet och för att jag associerar den platsen med sommar, picnic och skönt häng.

barn som blåser såpbubblor

barn som blåser såpbubblor

Det var en sådan där dag när man inte visste om det skulle regna eller vara soligt. Barnen hade på sig gummistövlar, men det visade sig bli mestadels soligt och uppehållsväder.För att vara i september var det riktigt varmt och vi njöt av att vara utomhus hela dagen.

Efter att ha gjort ett bilquiz fick barnen såpbubblor att blåsa med, vilket de var glada för.

barn som klättrar i träd

barn som klättrar i träd

Wilmer passade på att klättra lite i de gamla äppelträden och i övrigt gick vi runt och kollade in de andra gamla veteranbilarna, åt smörgåsar som mannen hade tagit med och gick och klappade getterna. Det var en riktigt fin septemberdag och det blev också en fin sista dag med den gamla bilen. Jag som egentligen inte är så bilintresserad inser hur mycket jag har gillat den gamla Amazonen. Så dags nu när den är såld och borta från oss…

Här kommer ett gäng bilder på vår fina Amazon, som inte är vår längre:

Amazon på veteranbilsträff

amazon

skokloster-amazon

Så såg den ut och nu är det någon annan som får puttra runt med den på landsvägarna.

Men vi är inte så ledsna ändå för i vårt garage står nu istället en riktigt fin Ford Mustang från 1967. Mannen köpte den strax innan Amazonen såldes och eftersom vi inte vill ha mer än en veteranbil så känns detta helt rätt. När våren kommer ska vi istället cruisa runt i en super snygg gammal Mustang. Det blir grejer det!

Lämna en kommentar

Annons
Annons