Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Den stängda trädgården

Höst i trädgården

I helgen som var förberedde vi trädgården för vintern och stängde igen den för denna säsong. Vi klädde in utekrukorna för att skydda de mot kylan, vi ställde in utemöblerna i friggeboden och vi planterade de sista vårlökarna.

Det blev med ens väldigt tydligt att sommarhalvåret har passerat förbi för den här gången och nu väntar kyla, frost och snö. Jag gillar varje årstiden och ser en stor charm med att vi har så tydliga skillnader dem emellan, men medan vi fixade där i trädgården funderade jag också på vad jag nu under vintern ska ha som terapi.

Höst i trädgården

Som jag tidigare har skrivit om här i bloggen så är det som terapi för mig att gå runt på tomten och rensa ogräs. Att dra upp maskrosor och tistlar ur rabatter och gräsmatta gör att jag kommer ner i varv, får tänka fritt och får vara i min egna lilla bubbla för en stund. Jag kan riktigt längta efter att få göra det, just eftersom det ger mig en sådan harmoni och energi. Hur mycket jag än funderar kan jag inte komma på något likvärdigt att göra nu under vinterhalvåret?

Vårlökar i trädgården

Vårlökar i trädgården

Barnen var engagerade i söndags när vi förberedde trädgården för vintern. De hjälpte till att plantera lökarna i deras lilla odlingsland. Tänk vad mysigt det ska bli att någon gång i februari eller mars se dessa lökar sticka upp ur jorden som blommor!

Nu när trädgårdssäsongen är slut får jag satsa desto mer på att pyssla om de blommor vi har inomhus. Jag tänker också att jag ska baka och fixa i köket mer. Och när jag behöver en ordentlig dos med egentid och energi ska jag ta en promenad i frost och snö. Det får bli mina substitut till ogräsrensandet!

Hemlagade hamburgare

Det var i söndags på farsdag som vi fixade i trädgården. När vi var klara med projektet att förbereda trädgården förvinter gick vi in. Det var dags att göra lunch och jag lagade en som jag visste att pappan i huset  gillar skarpt.

Hemlagade hamburgare

Det blev hamburgare med ett gäng olika tillbehör, som alla fick välja fritt ifrån. Pappan var glad över att han fick bacon och pommes frites till sin burgare och vi andra var nöjda med våra burgare, vi med.

Hemlagade hamburgare

Min burgare var en vegetarisk sådan med ost på och ett par skivor rostat lantbröd till. Perfekt mat efter en förmiddag i trädgården!

3 kommentarer

  1. Vi har hyfsat stor trädgård o jag är noll intresserad, jag vill inte pilla i den, klippa gräs är väl ok, men det gör den lille runda nu för tiden. Jag vill bara vara i den, njuta, o vila.. : ) så vår är väldigt lättskött. Enda som vi odlar är jorgubbar o det är en massa plantor.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons