Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Mina bästa decembertips

peanut-butter-cups-julgodis-1

Under december månad är det som bekant fokus på jul och alla bestyr som hör till. Jag tycker att man ska lägga det på en rimlig nivå när det kommer till ambition och vad man tar sig för. Men om man som jag ändå älskar allt som har med julen att göra så är det såklart fritt fram att gå loss. Här kommer ett gäng tips på sådant jag planerar att göra under december för att skaffa oss massor med julkänslor.

Till helgen funderar jag på att vi ska göra pepparkakshus samt så behöver jag skriva julkort och beställa fotokalendrar till julklappar. Det kommer nog bli lite som den här dagen förra året.

Vi brukar ofta göra vår egna julkrans att hänga på ytterdörren. Här ser du hur vi förra året band en julkrans av grangrenar och kottar och hängde upp på dörren.

peanut-butter-cups-julgodis-2

Att göra julgodis är ett måste för min del. Det finns så mycket gott att göra själv och jag gillar att ha det där godisbordet fullt med med en massa läckert när julafton infinner sig.

Förra året gjorde jag de ljuvliga Peanut Butter Cups, som du ser på bilderna ovan. De var busenkla att göra, super goda och just dessa innehåller inget raffinerat socker. Jag kommer garanterat göra dem i år igen! Klicka på länken för att komma till receptet.

nyttig-rocky-road

Något som jag gör varje år till jul är Rocky Road. Det är så galet gott och för mig ger det minst lika mycket julkänslor som knäck och kola. Testa att göra min nyttiga variant av Rocky Road.

rocky-road-

Eller satsa på den mer klassiska Rocky Road-varianten. Båda är magiskt goda!

Jag har tidigare samlat mina bästa recept på nyttigt julgodis i ett enda härligt inlägg. Klicka på länken och låt dig inspireras!

gronkalssallad

Något som passar bra att laga i matväg under december månad är kålsallader av olika slag. I detta inlägg tipsar jag om två olika kålsallader. Båda passar utmärkt att ha på julbordet, men är också goda att göra innan julafton.

grönkålschips

Och när du ändå är i farten med grönkålen, varför inte göra grönkålschips?

Mer tips på god och nyttig julmat får du via länken.

lucia

Jag ser också fram emot Luciadagen, som infaller nästa vecka. Lagom till att Smilla ska fira sin Lucia på förskolan tillsammans med sina kompisar, fröknar och oss föräldrar kommer solen gå ner och förhoppningsvis vara lika fin som för ett par år sedan på just den dagen. Wilmer kommer gå luciatåg på sin skola dagen innan så honom hinner jag också med att se.

I natt föll det massor med snö hos oss. Den hoppas jag kommer ligga kvar så att vi får njuta av en vit december med mycket lek ute i snön. När det kommer till de adventssöndagar vi har att vänta så vill jag att de ska vara ungefär som denna fjärde advent förra året. Jag vill äta långa frukostar med tända ljus och familjen samlad, jag vill pyssla och baka och göra julgodis och så vill jag yra runt utomhus med barnen tills kinderna blir rosiga och vi går in för att ta ett bubbelbad.

När julafton sedan kommer vill jag njuta av att ha en enda lång och skön dag med våra familjer. Och mellandagarna ska vara så där härligt slöa som de brukar vara.

Härliga december. Hoppas att också du har mycket fint att se fram emot under denna månad!

Lämna en kommentar

Annons
Annons