Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Den godaste julmaten

julafton-2016-karin

Vid den här tiden på året brukar jag normalt sett redan ha ätit ett antal julbord, men i år har det faktiskt inte blivit ett enda än så länge. När vi hade julfest med jobbat åt vi en buffé av annat än just julmat och i övrigt har det inte varit några sådan julbordstillställningar för mig innan jul.

Därför är jag nu, så här dagen före julafton, så sugen på julmat och jag ser fram emot att njuta av den fullt ut imorgon. Som vanligt när vi firar jul hemma hos oss kommer de vi firar med att ta med sig en del mat och av erfarenhet vet jag att det kommer finnas en hel del gott att njuta av.

julafton-2016

Svärmor brukar ha med sig julskinka. Mums för julskinka tillsammans med en stark senap på en skiva knäckebröd!

julafton-2016

Min syster är duktig på att göra kålsallader av olika slag. Här ser ni en sallad med bland annat grönkål, hasselnötter och parmesanost från förra året. Här får ni tips på andra goda kålsallader att göra till jul.

julafton-2016

Förra året hade svärmor med sig hembakat bröd, som smakade ljuvligt tillsammans med julost.

julafton-2016

Mina absoluta favoriter på julbordet är ägg och lax. Vi brukar alltid ha ägghalvor med majonäs, rom och dill. Lax har vi både rökt och gravad. Åh, så gott!

julafton-2016

Jag gillar att få duka traditionsenligt och fint till jul.

julafton-2016

julafton-2016

Och på eftermiddagen, efter Kalle & hans vänner, brukar julfikat komma fram på bordet. Kaffe tillsammans med lussebullar, pepparkakor och Rocky Roads är inte fel det!

julafton-2016-karin

julafton-2016

Det vattnas i munnen när jag skriver detta, men det är okej för imorgon är det dags att hugga in på allt det goda.

Samtliga bilder är från julafton förra året hemma hos oss

Lämna en kommentar

Annons
Annons