Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En helg på landet utan bil

Vinterdag i december

Eftersom vi bor lite lantligt med närmare tre kilometer till närmaste mataffär, tågstation, skola och förskola och ingen buss åker upp till oss så är vi väldigt beroende av att ha bil. För att kunna skjutsa barnen, åka och handla samt ta oss till och från jobbet på ett smidigt sätt så använder vi våra två bilar dagligen. När då den ena bilden går sönder och behöver vara på verkstad under en vecka (eller mer om vi har otur) så får vi pussla lite för att få till det.

En kväll förra veckan fick jag dra barnen hem i pulka från fritids och förskola. En tur som tog närmare timmen och som jag inte är så sugen på att behöva göra vid varje hämtning även om det är helt okej att göra det någon gång ibland. I helgen som var jobbade mannen och behövde ha vår, just nu, enda bil dit så jag och barnen fick klara helgen utan bil.

Allt funkar och vi fick till en bra och mysig helg på hemmaplan. När jag insåg att vi behövde ge oss iväg för att handla hem lite ingredienser för att kunna baka löste vi det också. Det blev en skön helg på landet utan bil.

Vinterdag i december

När vi skulle baka lussekatter och jag upptäckte att vi inte hade saffran hemma kom jag på den briljanta idén att vi skulle cykla till affären. Att ta pulkan är ju inte aktuellt längre på grund av snöbrist och barnvagnen har vi sålt. Och eftersom jag visste att barnen inte skulle orka gå sträckan till affären fram och tillbaka var cykling det enda alternativet som var kvar.

Cykling en vinterdag i december

Wilmer pinnade på med sin cykel och Smilla satt bakom på min. Vi lyckades tajma in en underbart fin och solig förmiddag, men kyligt var det med flera minusgrader.

Jag fick peppa storebror en del för att han skulle orka och varje gång jag lade in något tävlingsmoment så fick han energin tillbaka. Vips så var vi framme vid affären, kunde handla det vi skulle ha och sedan cyklade vi hem igen.

Vinterdag i december

Himlen var som finast just den stund som vi var ute och när vi kom tillbaka hem var vi skönt trötta i kroppen samt kalla om kinderna.

Lussekatter och hyacinter

Resten av helgen höll vi oss hemma och det var ganska skönt att inte kunna åka iväg någonstans.

Mer aktiviteter vi gjorde denna helg utan bil:

  • Bakade lussekatter (såklart, det visste ni ju redan)
  • Städade och fixade julfint
  • Jag stack ut och sprang en runda. Detta gjorde jag såklart innan mannen åkte till jobbet eftersom barnen är fortfarande för små för att lämna ensamma hemma.
  • Badade bubbelbad
  • Barnen pysslade och ritade samtidigt som vi sjöng julsånger

Ja, ni hör. Jag hade verkligen inget att klaga på under helgen!

Utsikt från fönstret en eftermiddag i december

Utsikt från fönstret en eftermiddag i december

Igår eftermiddag när jag bakade i köket njöt jag av en vacker solnedgång utanför köksfönstret samtidigt som jag fundera på hur vi ska lösa denna vecka rent praktiskt med bara en bil att tillgå.

Idag promenerar jag till och från stationen, vilket kommer bli fallet imorgon också. Det fungerar bra då mannen är ledig och har barnen. Förhoppningsvis är bilen tillbaka tills på onsdag när jag ska lämna barnen medan mannen måste ha bilen till jobbet. Annars blir det för mig och barnen att cykla till förskola och fritids. Och det har vi ju i och för sig vana av nu!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons