Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Frukost på en skärbräda

Frukost med bröd, ost, kvarg, päron och granola

Glad Lucia och hoppas att du får njuta av en fin, skön och varm morgon. Kanske inte varm som i väder och klimat för om du som jag är i Sverige är det snarare kallt ute. Det jag menar med varm är snarare känslan inombords.

Själv har jag njutit av just en fin, skön och varm morgon denna trettonde december. Medan barnen och mannen sov smög jag upp för ett lugnt pass yoga. Efter kramar och pussar promenerade jag sedan i det magiska vinterlandet och den mörka morgonen till stationen, en sträcka som jag nu för tiden sällan går. Men just idag fick bilen stanna hemma.

Nu sitter jag på tåget in till stan och medan tåget susar förbi vita granskogar så ser jag fram emot en frukost och kaffe när jag har kommit fram till kontoret. Det blir inte en så avancerad frukost som den ni ser på bilderna, men till helgen serverar jag gärna en sådan här frukost på skärbräda igen.

Frukost med bröd, ost, kvarg, päron och granola

Frukost på en skärbräda

Fördelen med frukost på en skärbräda är att du kan plocka på precis vad som helst på den. Den här gången var jag sugen på rostat surdegsbröd, lagrad prästost, bladspenat och krispig gurka. Till det åt jag en burk med naturell kvarg, päron samt granola med kakao och hallon. Så galet gott!

Frukost med bröd, ost, kvarg, päron och granola

Frukost med bröd, ost, kvarg, päron och granola

Kanske vill du fylla din skärbräda med pepparkakor och tomtegröt just denna morgon? Är det Lucia så är det, men viktigast är att du tar det du är sugen på.

Vill verkligen slå ett slag för kombinationen lagrad ost och färska päron. Oslagbar och super god!

Ha nu en ljuvlig Lucia-dag! Sprid ljus och värme till varandra!

6 kommentarer

  1. frukost på bricka gillar jag också o det har jag lärt mina barn, rätt eller fel… Men att äta i sängen är så mysigt!! 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons