Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En magisk Lucia

En vacker luciamorgon

De morgnar jag får för mig själv när jag inte behöver väcka barn och lämna dem till förskola och fritids är så värdefulla. Igår morse på Lucia-dagen var en sådan morgon och den gjorde att hela dagen blev magisk.

Jag smög upp innan de andra, drack mitt kaffe och gjorde mig i ordning. Drog fram yogamattan och väckte kroppen med ett mjukt yogapass. Fokus låg på stunden och att följa känslan i kroppen. Sedan tog jag en lång dusch med både fotfilning och inpackning av hår. Att lyxa till med en sådan lång stund i duschen hör verkligen inte till vanligheterna för mig och det var därmed så värdefullt.

Medan jag stod i duschen vaknade resten av familjen så innan jag gav mig av hemifrån hann vi med kramar och pussar.

En vacker luciamorgon

Månen var fortfarande framme och himlen hade precis börjat ljusna när jag gav mig av mot stationen.

En vacker luciamorgon

Eftersom vår ena bil just nu är trasig var jag tvungen att gå, men det var inget jobbigt tvång någonstans, utan bara härligt. När jag lämnar och hämtar barn är jag tvungen att ha bilen för att det ska fungera, men när jag inte behöver det uppskattar jag att få gå den där halvtimmeslånga promenaden till stationen istället.

En vacker luciamorgon

En vacker luciamorgon

Snön gnistrade på marken och himlen färgades allt mer gul ju längre stund jag gick. Det var verkligen magiskt att få uppleva Lucia-morgonen på det sättet!

När jag sedan kom fram till stan hade himlen ljusnat helt.

Förmiddagen på kontoret gick snabbt med möten och lite annat och efter lunch åkte jag tillbaka till förorten. Smilla skulle ha Luciafirande på förskolan och hela familjen skulle vara med.

En fin lucia med snö

En fin lucia med snö

Det var fint att promenera sträckan till Wilmers fritids i dagsljus. Han var ute och åkte tefat med sina kompisar när jag kom och vi gick tillsammans bort till Smillas förskola där vi också mötte upp mannen.

nyponbuske

nyponbuske

Visst är det fint med nyponbuskarna, som är täckta med snö?!!

Smilla och hennes kompisar firade Lucia med hjälp av en saga om tomten och inslag av sånger. Hon sjöng för full hals och sedan fikade vi clementiner och pepparkakor.

Pepparkaksbollar

Så åkte hela familjen hem. Jag satte mig på övervåningen för att jobba. Det blev ett gäng effektiva timmar framför datorn medan jag mumsade ett par av mina himmelska pepparkaksbollar och drack kaffe.

Julgranen klädd på Lucia

Medan jag satt där nere och jobbade pyntade resten av familjen med tomtar samt klädde granen. När jag kom ner på kvällen var granen så här fin och det var julstämning i hela huset. Så mysigt!

Julgranen klädd på Lucia

Julgranen klädd på Lucia

Nu är det bara tio dagar kvar till jul och julkänslan i kroppen infinner sig allt mer.

Julgranen klädd på Lucia

Tack för en magiskt fin Lucia!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons