En ljuvligt god mjuk kaka som jag vill tipsa om nu till jul är denna mjuka pepparkaka med frosting. Pepparkakssmaken gör sig så bra tillsammans med den krämiga färskostglasyren. Gräddfil och lingonsylt i smeten gör att den blir härligt saftig.
Den här kakan äter jag gärna av till varje adventsfika fram till jul. Här får ni receptet!
Mjuk pepparkaka med frosting – recept
- 75 gram rumsvarmt smör
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl lingonsylt
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 msk pepparkakskrydda
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 dl gräddfil
Creamcheese frosting
- 200 philadelphiaost naturell eller liknande färskost
- 4 dl florsocker
- 50 gram smör
- 1 tsk vaniljsocker
- en skvätt saften från en lime
Garnering
- Lingon eller, som i mitt fall, granatäpplekärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt. Klicka i det rumsvarma smöret och lingonsylten under omrörning. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör därefter ner dem i smeten. Häll till sist ner gräddfilen. Smöra och bröa en rund form med ca 20 cm i diameter och häll ner smeten i den. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter. Låt svalna.
Creamcheese frosting:
Vispa färskosten och smöret krämigt med en elvisp. Sila ner florsockret och vaniljsockret i smeten och rör om till en slät frosting. Bred ut frostingen på kakan och garnera gärna med lingon eller granatäpplekärnor.
Jag gjorde extra mycket frosting, bara för att jag tycker att det är så gott. Om du följer receptet får du lika mycket frosting som jag fick. Det blev till och med för mycket för att kunna breda ut allt på kakan så jag serverade resten i en skål bredvid.
Så här såg det ut när vi fikade av den mjuka pepparkakan i lördags i samband med att vi firade Wilmer för tredje gången.
Missa inte heller det här magiska receptet på hälsosamma pepparkaksbollar!
Alltså det är förbjudet att lägga sådana inlägg innan ALLA läsare har fått frukost i magen!! 🙂
🙂