Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

När dagen börjar helt fel…

Löpning Karin Axelsson

Jag lever inte alltid som jag lär, men jag försöker och jag tycker ändå att jag fick till det ganska bra igår. Men dagen började inte bra och jag lät mig tyvärr påverkas negativt av det.

Det började med att jag hade satt alarmet på en kvart för sent och fick bråttom att göra mig klar för att kunna väcka barnen i tid och hinna iväg när vi skulle. Som vanligt på måndagar ville jag vara med på innebandyn, som börjar klockan 8.00 och då måste jag väcka barnen redan vid sex. Jag hade lyckats hinna göra mig klar vid det laget så jag kunde lägga fokus på att få de klara. Men jag hade lite av en inre stress inom mig redan då…

Under helgen hade jag tyngts en hel del av ett beslut jag gjorde några dagar tidigare och som jag ångrade, men samtidigt inte kunde ändra på. Det störde mig att jag på måndag morgonen fortfarande tänkte på det och kände ånger inför det. Saker som inte går att göra om är bara onödigt att lägga tid och energi på genom att tänka på dem!

Jag lämnade barnen och fortsatte att gå till stationen för att ta tåget in till stan. Med bara några minuter kvar tills tåget skulle gå började jag springa för att hinna med det. Då visar det sig att tåget redan har börjat köra och jag får reda på att det är ny tidtabell från och med idag. I drygt 25 minuter får jag vänta på nästa tåg och jag inser att jag inte kommer hinna till innebandyn.

Ångern för det felaktiga beslutet blossade upp igen medan jag fick sitta och vänta på tåget. Men så plötsligt bestämde jag mig för att vända denna dåliga start på dagen till en bra dag istället. Tankens kraft är stark och det är ens egna inställning som kan göra den stora skillnaden.

Saucony löparskor

Positivt tänkande – om att vända en dålig morgon till en bra dag:

  • Gjort är gjort och kommer aldrig mer igen. Felaktiga beslut är till för att lära sig av och det är vad jag nu tar till mig av det beslut jag tog för några dagar sedan.
  • Vad spelar en missad innebandyträning för roll? Jag behövde fortfarande röra på mig så jag planerade om min dag och tog mig ut på en löparrunda lite senare på lunchen istället.
  • Visst att morgonen blev stressig och inte den bästa. Men jag har en familj som jag älskar och är friska. Vad mer kan man begära!?!!

Dessa tankar fick mig att känna glädje och tacksamhet istället och det blev ens pinsamt att jag hade kunnat tänka så negativa tankar för så banala saker en kort stund tidigare.

Löpning Karin Axelsson

Att jag sprang en runda ute medan himlen var ljus gjorde att glädjen och tacksamheten kom krypande ännu mer. Det spelade ingen roll att snön yrde in i ansiktet så pass mycket att all mascara försvann. Jag fick springa, andas syre och tänka positiva tankar fullt ut. Det är livet!

Jag vet att jag inte alltid lever som jag lär, men jag försöker i alla fall (oftast). Med fokus på positivt tänkande brukar det mesta lösa sig!

6 kommentarer

  1. Det är häftigt med tankens kraft, hur vi kan vända på saker med hjälp av att bara tänka annorlunda. Låter ju lätt, men är det inte alla gånger 🙂

  2. Bra skrivet!! Håller helt och fullt med dig att man ska försöka vända det negativa till det postitiva 🙂 försöker att göra det varje dag. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons