Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Buddha Bowl

Buddha Bowl med lax, kikärtor och grönsaker

Det här med att göra färgglada bowls av det man är sugen på och äta till lunch eller middag är verkligen bland det bästa jag vet. Det blir alltid så gott och så fint. Och så är de fullproppade med bra näring också!

Igår svängde jag ihop varsin Buddha Bowl till mig och barnen till lunch. Vilken succé!

Buddha Bowl med lax, kikärtor och grönsaker

Buddha Bowl med lax, kikärtor och grönsaker

Det som är fiffigt med en Buddha Bowl är att du kan fylla den med i princip vad som helst. Vi hade varmrökt lax hemma och utöver det var jag sugen på kikärtor och broccoli. Det fick utgöra basen och sedan fortsatte jag att fylla våra Bowls med sådant som vi hade hemma.

Buddha Bowl med lax, kikärtor och grönsaker

Buddha Bowl – vår variant med lax och kikärtor

  • Varmrökt lax
  • (Kokt ris)
  • Kikärtor, stekta med olja och curry
  • Broccoli, vitlöksfrästa
  • Morötter, strimlade med en skalare
  • Avokado
  • Körsbärstomater
  • Bladspenat
  • En klick majonäs (jag valde en vegansk solrosmajonäs)

Buddha Bowl med lax, kikärtor och grönsaker

Barnen och jag har lite olika smaker så jag gjorde våra Bowls lite olika.

Jag grundade deras skålar med kokt ris medan min fick en hög med bladspenat i botten. Sedan fyllde jag på med de övriga ingredienserna och lade dem i olika högar. Jag kan verkligen rekommendera att steka kikärtorna med curry. Så gott! Och att fräsa på broccolin med lite pressad vitlöksklyfta var också magiskt!

Buddha Bowl med lax, kikärtor och grönsaker

Buddha Bowl med lax, kikärtor och grönsaker

Så här såg alltså min söndagslunch ut och idag har jag rester med mig till jobbet. Så min måndagslunch ser ut att bli lika god. Lyckan alltså!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons