Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Vilken halvmara ska jag springa?

spring i benen

För någon vecka sedan lade jag upp denna fråga i Facebook-gruppen Springande tjejer och fick hur många svar som helst. Tack för ert engagemang och bra tips som ni kom med! Innan jag lade upp frågan om vilken halvmara jag ska springa i år så valde jag mellan två. Efter jag lade upp frågan har jag plötsligt en fem-sex alternativ att välja på. Tänk, vad många härliga lopp det finns att springa i vårt land!

Löpning hemma

Varför just ett halvmarathon?

Att jag vill springa en halvmara (eller två) i år beror dels på att jag aldrig har sprungit den distansen i ett lopp. Det känns som att den distansen är den mest optimala för mig att springa. Ett helt marathon är mer av en utmaning och kräver mer förberedelser medan kortare lopp som fem eller tio kilometer ställer högre krav på tempot. Jag som är mer av en seg löpare, som hellre håller på länge än springer snabbt, håller mig gärna till de längre distanserna när det är dags för lopp. En annan anledning till att jag vill springa en halvmara i år är också för att jag vill ha en utmaning och komma ut på lite längre löparpass vid träning. För att få till det behöver jag ha en morot och något att sikta mot!

Karin framför havet i Lysekil

Vilka halvmarathon väljer jag mellan?

Först var jag inne på att springa Göteborgsvarvet. Det ska ju vara en sådan folkfest och eftersom jag älskar Göteborg redan som det är tänker jag mig att jag skulle få en ännu större kärlek till den staden om jag sprang ett lopp där. Dock har jag hört att det ska vara väldigt trångt att springa det loppet, vilket såklart talar emot.

Det finns en del halvmaror att springa i Stockholm. Både Challenge 21k och Stockholm halvmarathon lockar, men eftersom jag gärna vill springa en halvmara redan nu i vår så är jag mest sugen på den förstnämnda.

I Facebooktråden fick jag också tips om en del traillopp och fjällopp i halvmaradistans. Men jag springer nog ändå helst på någorlunda jämnt underlag. En halvmara som har premiär i år är Helsingborg Halvmarathon. Det loppet går i höst och låter alldeles ljuvligt. Så jag tror att jag kommer anmäla mig till det!

Karin Axelsson Fitness & Hälsa

Medan jag funderar på vilken halvmara jag ska springa i år så njuter jag av bilder från härliga löparminnen jag har. Att springa är verkligen lycka och denna morgon ser jag fram att avverka ett längre pass innan jobbet.

nextory gratis lyssning Karin

Ska det bli en eller två halvmaror i år? Och vilken eller vilka ska  jag välja?

Löpning Karin Axelsson

Lopning golfbana

Kom gärna med tips och förslag ni som har sprungit halvmaralopp tidigare! För snart måste jag bestämma mig.

Under tiden sticker jag ut och springer i ett blåsigt och kallt Stockholm. Få se hur långt det blir, men jag siktar på 15 kilometer.

2 kommentarer

  1. Jag ska springa Göteborgsvarvet för andra gången, är väldigt sugen på tjejmilen 21k också men inser att det är tur i oturen att jag inte har anmält mig till det.. sitter här med tredje förkylningen på lika många månader o det känns som jag bara börjar om… fick 60m på löpbandet i lördags o längtar ut till långpass, men det känns låååångt borta just nu.

Lämna en kommentar

Annons
Annons