Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Nu har vi kastat ut julen!

Julgransplundring i ett rött hus

I helgen kastade vi ut julen och det är så skönt! Nu är hemmet fräscht och fint och kan välkomna en krispig vinter följt av en spirande vår.

Julgransplundring

På lördagen var jag och barnen tillsammans med min pappa i en kyrka för att på traditionsenligt sätt avsluta julen. Först var vi på en gudstjänst där barnen fick plocka bort figurerna i Jesuskrubban och sedan var det tomtegröt och dans kring granen i ett av husen intill. Eftersom vi inte brukar dansa ut julen hemma så tror jag barnen tyckte att det var kul att få göra det på annan plats istället.

Julgransplundring i ett rött hus

Julgransplundring i ett rött hus

Lördagen var en sådan där härligt kall, isig och solig dag. Smilla sprang med glada steg mellan kyrkan och huset där julgransplundringen skulle vara.

Julgransplundring

Där inne dansade vi oss sedan svettiga till dragspelsmusik och många vändor runt granen.

Blommor och julgransplundring

Direkt när vi kommit hem från julgransplundringen i lördags så började vi plocka bort alla julsaker hemma. Vi började med att hänga av allt pynt från julgranen och slängde sedan ut den. Sedan lade vi alla stjärnor, stakar och tomtar i lådorna som nu står ute i friggeboden tills det är dags för nästa jul.

Jag älskar att pynta inför julen, men lika mycket älskar jag att ta bort den när det är dags för det!

Blommor och julgransplundring

Blommor och julgransplundring

Kvar nu i vårt hem finns bara några av julens blommor som påminner om att vi nyligen har haft en jul. Några kvistar från hyacinter får samsas med en pelargonstjälk i en vas, en julstjärna i vitt och en röd amaryllis har vi kvar. De njuter jag gärna av ett tag till!

Hur är det med er, har ni slängt ut julen ännu?

4 kommentarer

  1. BÅDE och, granen är ute o nästan allt pynt bara ljusstakarna i fönsterna kvar.. 🙂 men dom lyser upp så gott i mörkret.
    Åker in på vinden nästa helg.

  2. Allt är borta här med förutom ett par julstjärnor som jag lyckats hålla liv i. Nya ljusa textiler har kommit upp och det enda som fattas är krispiga tulpaner.

Lämna en kommentar

Annons
Annons