Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Världens härligaste morgon

Frukost på Pom och Flora

Min morgon i fredags kan beskrivas som både himmelsk och alldeles underbar. Den var helt enkelt väldigt härlig och det fanns några tydliga anledningar till det. Så här såg den ut:

Jag gick upp tidigt, duschade, drack mitt kaffe och gjorde mig klar. Jag tog ett tidigt tåg till stan och promenerade en halvtimme bort till det café där jag skulle möta min syster klockan 7.30. Pom och Flora var platsen för vårt möte och det var som vanligt kul att se syster.

Vi ses ganska ofta, syster och jag, men det är så gott som alltid i sällskap av min familj och/eller vår pappa. Hur trevligt det än är att ses allihopa är det värdefullt för henne och mig att kunna ses på tu man hand ibland och det var därför extra fint att vi fick denna morgon ihop.

Syster hade namnsdag och det firade vi med en himmels frukost på Pom och Flora. För de kan det här med ljuvliga frukostar!

Frukost på Pom och Flora

Som vanligt när jag är på Pom och Flora hade jag svårt för att bestämma mig. Allt på menyn är liksom som en bit av himmelriket. Syster hade det också svårt, men till slut så bestämde vi oss för ett dela på en banana split och ta varsin avokadomacka. Och så kaffe till det.

Frukost på Pom och Flora

Vi fick en så skön morgonstund tillsammans med god mat, tända ljus och prat om allt och ingenting. Hon har nyligen fått en ny roll på jobbet och vi jobbar nu i liknande positioner, vilket gjorde att vi hade en hel del karriärprat att avverka. Men vi pratade om annat också. Och så bestämde vi att det här med att äta frukost tillsammans, det måste vi göra oftare.

Ska vi titta närmare på vår underbara frukost också?

Den Banana Split som vi delade på var himmelskt god. Jag testade själv att göra en egen nu i helgen till frukost och den blev riktigt bra. Lovar att dela med mig av receptet framöver!

Frukost på Pom och Flora

Utöver den tog jag en avokadomacka på rågbröd med löskokt ägg, ruccola, rädisor och sesamfrön. Alltså, så galet god!

Frukost på Pom och Flora

Syster tog en annan avokadomacka, också den med rågbröd men med hummus tillsammans med avokadon.

Frukost på Pom och Flora

Så här nöjd var jag denna fredags morgon. Det regnade lätt när vi gick utanför dörren. Men det gjorde mig ingenting. Jag gick med lätta steg och ett glatt hjärta till kontoret och fortsatte dagen med en skön känsla. Tänk vad sådana här morgnar betyder mycket!

Något som är väldigt bra är att syster och jag har bokat in vår nästa frukostdate redan. För detta ska vi göra regelbundet!

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons