Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Challenge4Charity – nu utmanar jag dig!

Karin i Reykjavik, huvudstaden på Island

När jag fick höra om Läkarmissionens utmaning Challenge4Charity blev jag intresserad direkt. Det här är en utmaning som syftar till något bra för ens egen hälsa och om man inte lyckas får välgörenheten mer pengar. Ett vinnande koncept oavsett hur det går!

Karin på Island

Jag har formulerat en utmaning som jag själv kommer anta och som jag också utmanar er att haka på och göra. För egen del så är dagsljuset viktigt för att jag ska få energi och känna mig pigg. Nu under vinterhalvåret händer det vissa dagar att jag inte får något dagsljus alls och det är inte okej. Min utmaning handlar alltså om att komma ut i dagsljus dagligen och i samband med det se till att röra på sig.

Challenge4Charity – min utmaning till mig själv och er

Rent konkret lyder min utmaning följande: Varje vardag ska du se till att ta dig ut för 30 minuters promenad i dagsljus.

Om det är svårt att få till denna 30 minuters promenad i dagsljus i en följd så går det bra att dela upp den på flera tillfällen. Det viktiga är att de 30 minuterna sker under en och samma dag och att det är ljust ut när du utför den.

För egen del kommer detta garanterat ge mig massor av bra energi. Och tid till 30 minuters promenad har vi ju alla, eller hur?!!

Utmaningen kommer pågå fram till och med 31 maj och om du inte klarar den en vecka så ska du betala in valfritt belopp till Läkarmissionens välgörenhet.

Anta utmaningen genom att kommentera till detta inlägg. Visst är du med?!!

Mer info om utmaningen

Utmaning: Du ska promenera i minst 30 minuter i dagsljus varje vardag

Plats: Var som helst

Skapare: Karin, Fitness & Hälsa

Gåva: Valfri summa

Avslutas: 31 maj 2018

Swishnummer 90 00 217. Ange då Challenge i meddelandet.

Du kan också betala via plusgiro 90 00 21-7. Ange då på samma sätt Challenge i meddelandet.

Läs mer om konceptet här.

Karin Axelsson Fitness och Hälsa

För egen del kommer jag ta dessa promenader antingen i samband med lunchen och/eller på väg till/från tåget/jobbet/förskolan. Jag kommer ibland behöver gå omvägar för att promenaden ska ta tillräckligt lång tid och jag kommer behöver prioritera promenad före tunnelbana och buss. Med lite planering så kommer det gå att få till och det är jag säker på att du kommer klara också.

Visst är du med?!!

10 kommentarer

  1. Så om jag klarar utmaningen behöver jag inte betala nått alls? Spännande utmaning, antar den.. men vet redan nu att det blir klurigt… ☀️

  2. för oss kontorsråttor är det lite svårt, tur i alla fall att det är ljusare nu, här har vi ljust ända till kl 17.. 20min hade varit en lätt match, då vi försöker ta lunchpromenad här när vädret är ok.. o 10min till låter ju enkelt, men det är ju det som är så lustigt med hämtningar o mat o idrotter så är det inte alls helt enkelt.. 🙂

  3. visst ! kör ju icaklassikern så ska ju ändå röra på mig men får se om det går men vi gör ett försök
    idag blev det iallafall 50 minuter

Lämna en kommentar

Annons
Annons