Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Chiagröt och mannagrynsgröt med äpple och granatäpple

Gröt med äpple och granatäpple

En super god variant på en chiagröt är denna Overnight Oats som påminner om den från Vete-Katten. En annan är den jag tipsar om idag och som jag gjorde en version av med mannagrynsgröt i samma veva. Hur mycket jag än har försökt att få barnen att gilla chiagröt och Overnight Oats så tycker de ändå att mannagrynsgröt, risgrynsgröt och ugnsbakad gröt är godare. Därav serverades även en version med mannagrynsgröt hemma hos oss denna morgon.

Gröt med äpple och granatäpple

Overnight Oats med chiafrön

Om vi börjar med min Overnight Oats med chiafrön så är det en gröt som går super snabbt att göra och enkelt kan förberedas kvällen innan. För en portion tar du 1 dl havregryns och blandar det med 1 1/2 dl vätska i någon form (någon sorts mjölk eller äppeljuice för mer sötma). Addera 1 msk chiafrön och gärna kanel eller vaniljpulver som smaksättning. Rör om och låt stå i kylen.

Dagen efter är det klar att servera tillsammans med god topping.

Gröt med äpple och granatäpple

Mannagrynsgröt

Att göra mannagrynsgröt är egentligen lika enkelt. Häll upp önskad mängd mannagryn tillsammans med mjölk och lite salt i en kastrull. Låt koka upp försiktigt och sjud gröten på svag värme i några minuter.

Medan gröten blir klar kan du förbereda med den goda toppingen.

Gröt med äpple och granatäpple

Stekta äppelbitar med kanel och granatäpple

Den goda toppingen den här gången blev alltså äpple med kanel samt granatäpple. Skala och skär ett par äpplen i små bitar. Stek dem i kokosolja i en stekpanna och pudra över med kanel.

När du har lagt upp gröten i skålar toppar du den med de stekta äppelbitarna samt strör över granatäpplekärnor. Klart!

Gröt med äpple och granatäpple

Den här frukosten var en given succé som vi alla njöt av!

Gröt med äpple och granatäpple

Jag har hunnit lägga upp en hel del grötrecept här på bloggen under åren. Om du är sugen på att hitta till fler grötrecept så klicka in här för att få inspiration.

2 kommentarer

  1. Min dotter kör en annan variant.. steker äpple o kanel i smör till dom blir mjuka sen häller hon i havregryn o bara värmer på o äter med vaniljkvarg… typ som äpplekaka till frulle… 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons