Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

En lördag i februari

En lördag i februari

En typisk lördag för oss är den lördag som vi har haft idag. Jag och barnen har hängt då mannen har jobbat, men om en stund kommer han hem och då ser jag fram emot att spendera den tillsammans alla fyra.

Här får ni veta mer om vad jag och barnen har pysslat med denna lördag i februari.

En lördag i februari

Dagen började med att jag blev väckt av de båda. Efter att ha försökt sova kvar i sängen en stund gav jag upp och tassade upp till de andra. Ett par timmar senare skulle vi iväg på Smillas dans så vi kunde ta det lugnt med frukosten.

Det blev i alla fall som vanligt lite stressigt i slutet innan vi hade kommit iväg. Vi fick dra på oss mycket kläder då det var bitande kallt. Samtidigt var det väldigt vackert med den skinande februarisolen. Efter att vi hade parkerat sprang barnen med snabba steg bort mot danslokalen.

En lördag i februari

Veckans höjdpunkt för Smilla; att få dansa med de andra barnen till Funky Kidz sånger.

En timme senare var vi klara med dansen och åkte bort till stormarknaden för att handla mat.

Mifú med vårlök

Väl hemma igen var det dags för mig att laga lunch. Jag hade fått ett bud med Mifú dagen innan så det fick bli Mifúbowl till lunch.

Jag började med att steka Mifú i olivolja. Under tiden rörde jag ihop japansk soya med sesamolja, sesamfrön och chiliflakes. Jag hällde det över Mifúbitarna och drog ner värmen. Medan det stod och drog sig på plattan hackade jag vårlök och strösslade över.

Mifúbowl

Jag fyllde sedan skålar med härligheter till oss. Barnen fick ris i botten och jag fick keso. Sedan toppade jag med Mifú, mango, gurka, tomat, paprika, sallad och mer vårlök. Min bowl fick en klick majonäs samt sesamfrön och chiliflakes som strössel överst.

Mifúbowl

Mums alltså, tyckte både jag och barnen!

En lördag i februari

Eftermiddagen spenderade vi sedan inomhus medan lätta snöflingor singlade ner utanför.

Jag passade på att dammsuga och städa medan barnen softade framför TV’n.

Fika med kokosbollar

Fika med kokosbollar

Sedan plockade vi fram fika och tände ljus.

Fika med kokosbollar

Fika med kokosbollar

Mina barn är vana bloggbarn och låter mig alltid få fota maten och fikat innan det är dags att hugga in. 🙂

Vi mumsade kokosbollar och sedan spelade vi spel.

Ikväll ser vi fram emot en omgång av Melodifestivalen. Sedan kommer det vara två trötta barn som tumlar i säng.

Hoppas att din lördag också har varit fin!

4 kommentarer

  1. låter som två toppenhelger!! Här har vi haft sportlov, eller sjuklov o sovlov snarare.. 🙂
    ser framemot längre o ljusare dagar o snart bar asfalt.. 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons